Logo sk.boatexistence.com

Aký je rozdiel medzi pôrodnou asistentkou a pôrodníkom?

Obsah:

Aký je rozdiel medzi pôrodnou asistentkou a pôrodníkom?
Aký je rozdiel medzi pôrodnou asistentkou a pôrodníkom?

Video: Aký je rozdiel medzi pôrodnou asistentkou a pôrodníkom?

Video: Aký je rozdiel medzi pôrodnou asistentkou a pôrodníkom?
Video: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského pre tehotné 2024, Smieť
Anonim

nízkorizikové tehotenstvá – pôrodníci dokážu zvládnuť vysokorizikové alebo komplikované tehotenstvá, ako sú ženy, ktoré čakajú dvojičky alebo majú už existujúce zdravotné problémy. Na druhej strane pôrodné asistentky zvládnu nízkorizikové tehotenstvá a pôrody.

Je lepšie mať pôrodnú asistentku alebo lekára?

Podobne, ak máte rizikové tehotenstvo, budete potrebovať lekára na prenatálnu starostlivosť a pôrod. … Ak máte zdravé tehotenstvo a máte záujem o domáci pôrod alebo prirodzený pôrod alebo chcete porodiť v pôrodnom centre, zvážte pôrodnú asistentku.

Je pôrodná asistentka lacnejšia ako pôrodník?

Pôrodné asistentky sú v tehotenstve zvyčajne ekonomickejšou voľbou, pretože náklady na rutinné návštevy v predpôrodnej starostlivosti sú zvyčajne lacnejšie ako u OB-GYN a dokonca ich hradí Medicaid.

Považuje sa pôrodná asistentka za lekára?

Je pôrodná asistentka lekár? Nie, pôrodná asistentka nie je lekár Hoci licencované a certifikované pôrodné asistentky sú vysoko vyškolené, nemôžu vykonávať cisársky rez samy. Môžu predpísať epidurálky a lieky na vyvolávanie pôrodu, no v porovnaní s lekármi je to u nich menej pravdepodobné.

Môžete mať pôrodnú asistentku a OB?

Niektorí pôrodníci vykonávajú ultrazvuk vo svojich izbách. Niektorí súkromní pôrodníci ponúkajú aj systém „zdieľanej starostlivosti“, v rámci ktorého rozdelíte svoje stretnutia medzi svojho lekára (všeobecného lekára) alebo pôrodnú asistentku a vášho pôrodníka. Môže to byť lacnejšia možnosť.

Odporúča: