Logo sk.boatexistence.com

Rastie hrášok v struku?

Obsah:

Rastie hrášok v struku?
Rastie hrášok v struku?

Video: Rastie hrášok v struku?

Video: Rastie hrášok v struku?
Video: Časosběr klíčícího semene 2024, Smieť
Anonim

Snežný hrášok má struky, ktoré sú veľmi ploché s malým hráškom, zatiaľ čo hrachor má jedlé struky, ale hrášok sa zväčší a viac vyplní struky. Zber oboch druhov často, keď začnú produkovať (najlepšie raz za dva alebo tri dni).

Rastú všetky hrášky v struku?

Zelený hrášok, nazývaný aj jedlý hrášok, je jediný hrášok, ktorý človek potrebuje na pestovanie, pretože je všetko v jednom Obsahuje tiež výživný punč s množstvom železo a vitamín C v každom súste. Rastliny zeleného hrachu v štýle pukania nesú malé bacuľaté struky okrúhleho hrachu na veľmi kompaktných viničoch.

Pochádza hrášok z hrachových strukov?

Hrach má rád chladné počasie a je chránený vnútri hrachové struky. Hrachové struky sú botanicky ovocím, pretože obsahujú semená. Existuje veľa druhov hrášku. Hrášok s jedlými hrachovými strukami obsahuje cukrový, čínsky a snehový hrášok.

Pestujete hrachové struky?

Výsadba na vrchole kopcovitého radu v týchto podmienkach poskytuje cukrovému hrášku potrebnú drenáž. Napríklad UC Davis Extension uvádza, že hrach vysadený v piesočnatej pôde kalifornských pobrežných oblastí sa zvyčajne pestuje na rovnej zemi, zatiaľ čo pestovatelia vo vnútrozemí najčastejšie používajú vyvýšené záhony.

V ktorom mesiaci pestujete hrášok?

Najlepší čas na pestovanie hrachu je hneď po rozmrazení pôdy a možno ho spracovať koncom zimy alebo skoro na jar Hrach môže byť v mnohých oblastiach aj jesennou plodinou. Môžu sa vysádzať koncom leta alebo začiatkom jesene, najmä v oblastiach, kde sa jar príliš rýchlo zohreje na dobrú produkciu hrachu.

Odporúča: