Logo sk.boatexistence.com

Čo robí zinok?

Obsah:

Čo robí zinok?
Čo robí zinok?

Video: Čo robí zinok?

Video: Čo robí zinok?
Video: Заоблачная цена хлеба — вывозу зерна не помеха 2024, Smieť
Anonim

Zinok, živina, ktorá sa nachádza vo vašom tele, pomáha vášmu imunitnému systému a fungovaniu metabolizmu Zinok je tiež dôležitý pre hojenie rán a váš zmysel pre chuť a vôňu. Pri pestrej strave dostane vaše telo zvyčajne dostatok zinku. Potravinové zdroje zinku zahŕňajú kuracie mäso, červené mäso a obohatené raňajkové cereálie.

Aké sú výhody užívania zinku?

Tu je sedem potenciálnych výhod, ktoré sú spojené s doplnkami zinku

  • Posilňuje imunitný systém. …
  • Znižuje riziko predčasného pôrodu. …
  • Podporuje detský rast. …
  • Spravuje hladinu cukru v krvi. …
  • Spomaľuje progresiu makulárnej degenerácie. …
  • Vyčistí akné. …
  • Podporuje zdravé srdce a cievy.

Čo sa stane, ak budem každý deň užívať zinok?

Príjem veľkého množstva zinku JE PRAVDEPODOBNE NEBEZPEČNÝ Vysoké dávky nad odporúčané množstvá môžu spôsobiť horúčku, kašeľ, bolesti žalúdka, únavu a mnohé ďalšie problémy. Užívanie viac ako 100 mg doplnkového zinku denne alebo užívanie doplnkového zinku počas 10 a viac rokov zdvojnásobuje riziko vzniku rakoviny prostaty.

Aké sú výhody denného užívania zinku?

Suplementácia 15–30 mg elementárneho zinku denne môže zlepšiť imunitu, hladinu cukru v krvi a zdravie očí, srdca a pokožky Uistite sa, že neprekročíte hornú hranicu 40 mg. Vedľajšie účinky zinku zahŕňajú tráviace problémy, symptómy podobné chrípke a zníženú absorpciu medi a účinnosť antibiotík.

Sťahuje ťa zinok?

Táto konkrétna štúdia dospela k záveru, že u mužov má zinok pozitívny vplyv na vzrušenie a udržanie erekcieŠtúdia z roku 2013 ukazuje, že čuch môže byť skutočne dôležitý pre libido, najmä u mladších mužov. To znamená, že nedostatok zinku, ktorý môže znížiť čuch, môže tiež znížiť libido.

Odporúča: