Logo sk.boatexistence.com

Mali by Hashimotovi pacienti užívať jód?

Obsah:

Mali by Hashimotovi pacienti užívať jód?
Mali by Hashimotovi pacienti užívať jód?

Video: Mali by Hashimotovi pacienti užívať jód?

Video: Mali by Hashimotovi pacienti užívať jód?
Video: The Real DANGER Of Using Iodine in Hashimoto's 2024, Júl
Anonim

Jód: Áno. Vyhnite sa jej ako doplnku, či už máte hypertyreózu alebo hypotyreózu. Účinok doplnkov jódu sa môže u jednotlivých osôb líšiť, čo spôsobuje, že štítna žľaza produkuje príliš veľa alebo príliš málo hormónov.

Je jód dobrý alebo zlý pre Hashimotovu chorobu?

Nadmerné množstvo jódu podporuje Pyroptózu folikulárnych epiteliálnych buniek štítnej žľazy pri Hashimotovej tyreoiditíde cestou ROS-NF-κB-NLRP3. Hashimotova tyreoiditída (HT) je bežné autoimunitné ochorenie štítnej žľazy.

Zhoršuje jód hypotyreózu?

Prebytok jódu. U niektorých ľudí s abnormálnou štítnou žľazou môže nadbytok jódu spustiť alebo zhoršiť hypotyreózuAj keď spočiatku môžete mať viac energie, vysoké dávky môžu spôsobiť „zrážku jódu“, po ktorej sa v priebehu niekoľkých dní budete cítiť vyčerpaní a ubolení.

Prečo je jód škodlivý pri hypotyreóze?

Keďže jód sa používa na tvorbu hormónov štítnej žľazy, nedostatok jódu môže spôsobiť prudké zníženie hladín hormónov štítnej žľazy. Vzhľadom na to, že hormóny štítnej žľazy pomáhajú kontrolovať rýchlosť vášho metabolizmu, nízke hladiny hormónov štítnej žľazy môžu spôsobiť jeho spomalenie.

Potrebujú pacienti s hypotyreózou jód?

HYPOTYROIDIZMUS – Keď hladiny jódu v tele klesajú, môže sa vyvinúť hypotyreóza, pretože jód je nevyhnutný na tvorbu hormónu štítnej žľazy Aj keď je to v Spojených štátoch nezvyčajné, nedostatok jódu je najčastejší bežná príčina hypotyreózy na celom svete (pozri brožúru o hypotyreóze).

Odporúča: