Logo sk.boatexistence.com

Je aktualizácia bios dôležitá?

Obsah:

Je aktualizácia bios dôležitá?
Je aktualizácia bios dôležitá?

Video: Je aktualizácia bios dôležitá?

Video: Je aktualizácia bios dôležitá?
Video: Do You REALLY Need To Update Your BIOS? 2024, Smieť
Anonim

Aktualizácia operačného systému počítača a softvéru je dôležitá … aktualizácie systému BIOS nezrýchlia váš počítač, vo všeobecnosti nepridajú nové funkcie, ktoré potrebujete, a môžu dokonca spôsobiť ďalšie problémy. BIOS by ste mali aktualizovať iba vtedy, ak nová verzia obsahuje vylepšenie, ktoré potrebujete.

Aká je výhoda aktualizácie systému BIOS?

Niektoré dôvody na aktualizáciu systému BIOS zahŕňajú: Aktualizácie hardvéru – novšie aktualizácie systému BIOS umožnia základnej doske správne identifikovať nový hardvér, ako sú procesory, RAM atď. Ak inovovali ste svoj procesor a BIOS ho nerozpoznal, riešením môže byť flash BIOS.

Ako zistím, či potrebujem aktualizovať svoj BIOS?

Niektorí skontrolujú, či je k dispozícii aktualizácia, iní vám iba ukážu aktuálnu verziu firmvéru vášho súčasného systému BIOS V takom prípade môžete prejsť na stránku sťahovania a podpory pre váš model základnej dosky a zistite, či je k dispozícii súbor aktualizácie firmvéru, ktorý je novší ako váš aktuálne nainštalovaný súbor.

Mení aktualizácia systému BIOS nastavenia?

Keď aktualizujete svoj BIOS všetky nastavenia sa obnovia na predvolené. Takže musíte znova prejsť všetkými nastaveniami.

Ako zistím, či mám UEFI alebo BIOS?

Ako skontrolovať, či váš počítač používa UEFI alebo BIOS

  1. Súčasným stlačením klávesov Windows + R otvorte pole Spustiť. Napíšte MSInfo32 a stlačte Enter.
  2. Na pravej table nájdite „Režim BIOS“. Ak váš počítač používa systém BIOS, zobrazí sa Legacy. Ak používa UEFI, zobrazí sa UEFI.

Odporúča: