Logo sk.boatexistence.com

Kde sa vyskytuje pyrimidín?

Obsah:

Kde sa vyskytuje pyrimidín?
Kde sa vyskytuje pyrimidín?

Video: Kde sa vyskytuje pyrimidín?

Video: Kde sa vyskytuje pyrimidín?
Video: Внимание, кератомы на спине. Нужна помощь этому органу. Упражнение на 5 сек 2024, Smieť
Anonim

Abstrakt. Syntéza pyrimidínu prebieha v cytoplazme. Pyrimidín sa syntetizuje ako voľný kruh a potom sa pridá ribóza-5-fosfát, čím sa získajú priame nukleotidy, zatiaľ čo pri purínovej syntéze sa kruh vytvorí pripojením atómov na ribóza-5-fosfát.

Kde možno nájsť pyrimidín?

Pyrimidín je jedna z dvoch tried heterocyklických dusíkatých báz nachádzajúcich sa v nukleových kyselinách DNA a RNA: v DNA sú pyrimidíny cytozín a tymín, v RNA uracil nahrádza tymín.

Kde dochádza k pyrimidínovému katabolizmu?

Metabolizmus nukleotidov

Katabolizmus pyrimidínu sa vyskytuje hlavne v pečeni. Na rozdiel od purínového katabolizmu poskytuje pyrimidínový katabolizmus vysoko rozpustné konečné produkty. Pyrimidínové nukleotidy sú konvertované na nukleozidy pomocou 5'-nukleotidázy.

Aké sú dva príklady pyrimidínu?

Jedna z dvoch chemických zlúčenín, ktoré bunky používajú na výrobu stavebných kameňov DNA a RNA. Príklady pyrimidínov sú cytozín, tymín a uracil. Cytozín a tymín sa používajú na výrobu DNA a cytozín a uracil sa používajú na výrobu RNA.

Ktorý krok biosyntézy pyrimidínu prebieha v mitochondriách?

De novo biosyntéza pyrimidínu

Tvorba kruhu a dehydratácia. Dihydroorotát potom vstupuje domitochondrií, kde sa oxiduje odstránením vodíkov. Toto je jediný mitochondriálny krok v biosyntéze nukleotidových kruhov. PRPP daruje skupinu Ribose.

Odporúča: