Logo sk.boatexistence.com

Mohol by zlý termostat spôsobiť únik chladiacej kvapaliny?

Obsah:

Mohol by zlý termostat spôsobiť únik chladiacej kvapaliny?
Mohol by zlý termostat spôsobiť únik chladiacej kvapaliny?

Video: Mohol by zlý termostat spôsobiť únik chladiacej kvapaliny?

Video: Mohol by zlý termostat spôsobiť únik chladiacej kvapaliny?
Video: 3 veci, ktoré spôsobujú poškodenie motora | AUTODOC tipy 2024, Smieť
Anonim

Únik chladiacej kvapaliny môže byť v dôsledku zaseknutého termostatu. Nepretržité zatváranie termostatu spolu s tlakom pôsobiacim na chladiacu kvapalinu môže viesť k úniku chladiacej kvapaliny okolo krytu termostatu.

Bude unikať chladiaca kvapalina, ak je termostat zlý?

3. Chladiaca kvapalina uniká okolo krytu termostatu alebo pod vozidlom. … To môže byť viditeľné na rôznych miestach, ale najčastejšie okolo krytu termostatu. To môže v konečnom dôsledku spôsobiť únik iných hadíc chladiacej kvapaliny, čo môže mať za následok, že chladiaca kvapalina často uniká na zem pod vozidlom.

Aké sú príznaky zlého termostatu v aute?

Tu sú príznaky, že váš termostat v aute zlyháva: Ukazovateľ teploty ukazuje vysokú hodnotu a motor sa prehrieva. Teplota sa mení nepravidelne. Chladiaca kvapalina vozidla uniká okolo termostatu alebo pod vozidlom.

Ovplyvňuje termostat chladiacu kvapalinu?

Termostat je ventil, ktorý riadi teplotu motora … Blokuje tok chladiacej kvapaliny do chladiča, čo umožňuje rýchlejšie zahriatie motora. Keď motor dosiahne požadovanú teplotu, termostat sa otvorí. To umožňuje, aby sa chladiaca kvapalina dostala do chladiča, takže môže zabrániť prehriatiu auta.

Čo sa stane, ak je termostat chladiacej kvapaliny zlý?

Chybný termostat s najväčšou pravdepodobnosťou spôsobí, že zostane v zatvorenej polohe. To znamená, že keď je motor horúci a chladiaca kvapalina normálne prúdi smerom k nemu, zatvorený termostat bude blokovať chladiacu kvapalinu vo vstupe do motora To spôsobí pretečenie chladiacej kvapaliny z krytu termostatu.

Odporúča: