Logo sk.boatexistence.com

Čo je skratka pre aterosklerózu?

Obsah:

Čo je skratka pre aterosklerózu?
Čo je skratka pre aterosklerózu?

Video: Čo je skratka pre aterosklerózu?

Video: Čo je skratka pre aterosklerózu?
Video: 8 упражнений остановят атеросклероз, инсульт, инфаркт 2024, Smieť
Anonim

Ateroskleróza je kôrnatenie a zúženie vašich tepien. Môže to ohroziť prietok krvi, pretože sa vaše tepny zablokujú. Môžete to počuť pod názvom arterioskleróza alebo aterosklerotické kardiovaskulárne ochorenie.

Ako sa tiež nazýva ateroskleróza?

(Tiež známe ako: Ateroskleróza, arterioskleróza, ischemická choroba srdca, kôrnatenie tepien) Choroba koronárnych artérií (CAD) je stav, ktorý postihuje tepny, ktoré zásobujú srdce s krvou.

Je ateroskleróza a CAD to isté?

Ateroskleróza – niekedy nazývaná kôrnatenie tepien – môže pomaly zužovať tepny v celom tele. Keď ateroskleróza postihuje tepny, ktoré vedú krv do srdcového svalu, nazýva sa to ochorenie koronárnych artérií.

Čo znamená ateroskleróza?

Ateroskleróza zhrubnutie alebo kôrnatenie tepien. Je to spôsobené nahromadením plaku vo vnútornej výstelke tepny. Plak sa skladá z nánosov tukových látok, cholesterolu, bunkových odpadových produktov, vápnika a fibrínu.

Je ateroskleróza to isté ako vysoký cholesterol?

Hlavným rizikom spojeným s vysokým cholesterolom je ischemická choroba srdca (CHD). Vaša hladina cholesterolu v krvi má veľa spoločného s vašimi šancami na ochorenie srdca. Ak je váš cholesterol príliš vysoký, hromadí sa na stenách vašich tepien. Postupom času sa toto nahromadenie nazýva ateroskleróza.

Odporúča: