Logo sk.boatexistence.com

Je ppc vybočený?

Obsah:

Je ppc vybočený?
Je ppc vybočený?

Video: Je ppc vybočený?

Video: Je ppc vybočený?
Video: Cvičení co Vás změní - Týden 7 2024, Smieť
Anonim

Tvar krivky výrobných možností (PPC) odhaľuje dôležité informácie o nákladoch príležitosti spojených s výrobou dvoch tovarov. … Keď je PPC konkávna (vybočená), náklady príležitosti sa zvyšujú, keď sa pohybujete pozdĺž krivky. Keď je PPC konvexná (prehnutá), náklady príležitosti klesajú.

Čo to znamená, keď je PPC vylúčená?

Vyklenutý tvar PPC na obrázku 1 naznačuje, že existujú rastúce alternatívne náklady na výrobu. PPC model môžeme použiť aj na ilustráciu ekonomického rastu, ktorý je reprezentovaný posunom PPC.

Prečo sú PPC krivky smerom von?

Vzhľadom na skutočnosť, že zdroje sú vzácne, máme obmedzenia, čo nám ukazuje krivka. Keď ekonomika rastie a všetky ostatné veci zostanú konštantné, dokážeme vyrobiť viac, takže to spôsobí posun v krivke výrobných možností smerom von alebo doprava.

Prečo sa PPC skloňuje namiesto priamej čiary?

Vždy sa kreslí ako krivka a nie ako priama čiara pretože s výberom sú spojené náklady, t. j. keď je množstvo jedného vyrobeného tovaru vyššie a množstvo druhého nízke. Toto je známe ako náklady príležitosti.

Keď je krivka výrobných možností vyklenutá, sú zdroje?

Sklon krivky produkčných možností smerom nadol je dôsledkom nedostatku. Vyklenutý tvar krivky produkčných možností je výsledkom rozdelenia zdrojov na základe komparatívnej výhody Takáto alokácia znamená, že zákon zvyšovania nákladov obetovanej príležitosti bude platiť.

Odporúča: