Logo sk.boatexistence.com

Počas spätnej inhibície enzýmu?

Obsah:

Počas spätnej inhibície enzýmu?
Počas spätnej inhibície enzýmu?

Video: Počas spätnej inhibície enzýmu?

Video: Počas spätnej inhibície enzýmu?
Video: ПЛОХО ВИДИТЕ? Рецепт намазки окулиста Филатова 2024, Smieť
Anonim

V procese spätnej inhibície koncový produkt metabolickej dráhy pôsobí na kľúčový enzým regulujúci vstup do tejto dráhy, čím zabraňuje vzniku väčšieho množstva konečného produktu. … Táto regulácia pomáha spomaliť dráhu, keď sú hladiny konečného produktu už vysoké (keď viac nie je potrebné).

Čo sa stane počas blokovania spätnej väzby?

Inhibícia spätnej väzby nastáva keď konečný produkt reakcie interferuje s enzýmom, ktorý ho pomohol vytvoriť Inhibítor to robí väzbou na druhé aktívne väzobné miesto, ktoré je odlišné od toho pripojený k počiatočnému reaktantu. Enzým potom zmení svoj tvar a už nemôže katalyzovať reakciu.

Čo je inhibícia spätnou väzbou v enzýmovej aktivite?

Inhibícia spätnej väzby je bunkový kontrolný mechanizmus, v ktorom je aktivita enzýmu inhibovaná konečným produktom enzýmu Tento mechanizmus umožňuje bunkám regulovať, koľko z konečného produktu enzýmu sa vyprodukuje. … Inhibícia spätnou väzbou zvyčajne pôsobí na prvý enzým jedinečný pre danú dráhu.

Čo znamená inhibícia spätnej väzby?

: inhibícia enzýmu, ktorý riadi skoré štádium série biochemických reakcií konečným produktom, keď dosiahne kritickú koncentráciu.

Ako funguje inhibícia spätnej väzby kvíz?

Inhibícia spätnej väzby umožňuje bunkám kontrolovať množstvo produkovaných metabolických produktov. Ak je konkrétneho produktu príliš veľa v porovnaní s potrebami bunky, spätná inhibícia účinne spôsobí, že bunka zníži produkciu tohto konkrétneho produktu.

Odporúča: