Logo sk.boatexistence.com

Pomlčuješ roky?

Obsah:

Pomlčuješ roky?
Pomlčuješ roky?

Video: Pomlčuješ roky?

Video: Pomlčuješ roky?
Video: КУРИЦА И УТКА В ГЛИНЕ. SUB ENG, FR, ESP, IT, 中文 2024, Smieť
Anonim

Kedy deliť slová Rok „Starý“by mal byť delený, ak modifikuje podstatné meno, ktoré nasleduje za ním. To znamená, že keď fráza opisuje vek osoby, miesta alebo veci a pred podstatným menom vo vete, mala by byť napísaná ako rok stará.

Má 18 rokov pomlčky?

Máte rok alebo máte rok? Základným pravidlom je, že pre veky vyjadrené ako prídavné mená pred podstatným menom alebo ako náhrady za podstatné meno používajte pomlčky. Nepoužívajte spojovníky, keď jednoducho uvádzate vek niečoho.

Rozdeľujete veky?

Aby som to zhrnul, rozdeľujete vek, keď je to podstatné meno alebo keď je to modifikátor, ktorý sa nachádza pred podstatným menom. Hlavný čas, keď vek nedelíte, je, keď nasleduje po podstatnom mene, ktoré upravuje. Veky sú ako každý iný zložený modifikátor týmto spôsobom: delíte ich pred podstatným menom, ale nie za podstatným menom.

Mali by ste rozdeliť slová na 2 roky?

Pomlčky vo veku fungujú rovnako ako v akomkoľvek inom zloženom prídavnom mene (pozri vyššie), kde slová spolu niečo opisujú: ak je vek pred podstatným menom, použite spojovníky. Ak je to potom, nie Je to dvojročné dievčatko [všetky tri slová spolu opisujú dievča]. Dievčatko má dva roky.

Má 10 rokov alebo 10 rokov?

Keď sa použije ako prídavné meno, správna vec je rok starý. Na gauči sedí desaťročný chlapec. Keď sa použije ako slovesná konštrukcia, musí súhlasiť s podstatným menom, pokiaľ ide o množstvo. Chlapec sedí na gauči má 10 rokov.

Odporúča: