Logo sk.boatexistence.com

Porastú vo vnútri orchidey cymbídium?

Obsah:

Porastú vo vnútri orchidey cymbídium?
Porastú vo vnútri orchidey cymbídium?

Video: Porastú vo vnútri orchidey cymbídium?

Video: Porastú vo vnútri orchidey cymbídium?
Video: КАК РАСТУТ КОРНИ Орхидеи в КЕРАМЗИТЕ? // ГНИЮТ КОРНИ или НЕТ? // НЕОЖИДАННЫЙ Эксперимент😊!!! 2024, Smieť
Anonim

Rastliny orchideí Cymbidium patria medzi najjednoduchšie na pestovanie v interiéri. Nezaobchádzajte s nimi ako s orchideami Phalaenopsis - Cymbidium potrebujú viac slnečného svetla a chladnejšie teploty. Cymbidiums rastú zhluky tuku, stonky podobné pseudobulbs, ktoré vychádzajú z odnoží.

Môžete nechať cymbídium orchidey vnútri?

A Cymbídium potrebuje veľa svetla a nízke teploty. Uchovávajte ich iba vo vnútri počas jesene a zimy Keď ste vo vnútri, postavte sa na svetlé miesto, ako je chladná zimná záhrada alebo parapet, mimo dosahu priameho slnečného žiarenia. Uchovávajte pri teplote asi 10-15°C, kým nebude kvetný klas dobre vyvinutý.

Aké podmienky majú radi orchidey cymbídium?

Rastú v miernych klimatických podmienkach podobných tým, v ktorých sa ľudia cítia najpohodlnejšie. Cymbídiá vyžadujú aspoň 50 % svetla Dobre sa im darí vonku pod stromami, napríklad ďasnami, kde je filtrované svetlo až mierny tieň. NEUMIESTŇUJTE svoje orchidey pod hustý tieň alebo vedľa stien, ktoré obmedzujú svetlo.

Potrebujú cymbídiá slnko?

Svetlo je dôležité pre pestovanie cymbídií. … To znamená len svetlý odtieň v strede dňa alebo asi 20 percent odtieňa. V chladných oblastiach (ako je pobrežie Kalifornie) sa toleruje plné slnko. Listy by mali mať stredne až zlatozelenú farbu, nie tmavozelenú.

Potrebujú cymbídiá čisté kvetináče?

Pri cymbídiách nie sú potrebné číre nádoby, pretože ich korene nevyhľadávajú svetlo. … Je čas presadiť svoje cymbídium hneď, ako bude príliš veľké pre svoj kvetináč alebo keď bude v tom istom komposte 2 roky. Cymbídium by sa malo presádzať po odkvitnutí a predtým, ako sa rozšíria nové prírastky.

Odporúča: