Logo sk.boatexistence.com

Ktorá z nasledujúcich možností popisuje dendrit?

Obsah:

Ktorá z nasledujúcich možností popisuje dendrit?
Ktorá z nasledujúcich možností popisuje dendrit?

Video: Ktorá z nasledujúcich možností popisuje dendrit?

Video: Ktorá z nasledujúcich možností popisuje dendrit?
Video: Каролин Порко отправляет нас в полет к Сатурну 2024, Smieť
Anonim

Dendrity sú prídavky, ktoré sú navrhnuté tak, aby prijímali komunikáciu z iných buniek Pripomínajú štruktúru podobnú stromu, tvoria výbežky, ktoré sú stimulované inými neurónmi a vedú elektrochemický náboj do bunkové telo (alebo zriedkavejšie priamo do axónov).

Čo je to dendritový kvíz?

Dendrite. Časti bunky podobné koreňom, ktoré sa tiahnu z tela bunky. Dendrity rastú, aby vytvorili synaptické spojenie s inými neurónmi. Bunkové telo (Soma) Obsahuje jadro a ďalšie časti bunky potrebné na udržanie jej života.

Aký je popis dendritov?

Dendrit: Krátky výbežok ramena z nervovej bunky (neurónu)Dendrity z neurónov vedľa seba sú zakončené synapsiami (malé vysielače a prijímače chemických správ medzi bunkami). Slovo „dendrit“znamená „rozvetvený ako strom“. Pochádza z gréckeho „dendron“(strom).

Čo je to dendrit zjednodušene?

1: rozvetvený stromovitý útvar vytvorený na alebo v minerále cudzím minerálom tiež: takto označený minerál. 2: kryštalizovaná stromová forma. 3: ktorýkoľvek z obvykle sa rozvetvujúcich protoplazmatických procesov, ktoré vedú impulzy smerom k telu neurónu – pozri ilustráciu neurónu.

Ktorá z nasledujúcich možností je funkciou dendritického kvízu?

Dendrity vedú impulzy smerom k telu bunky, cez telo bunky a na axón preč od tela.

Odporúča: