Logo sk.boatexistence.com

Ktorá z nasledujúcich možností najlepšie popisuje presýtenie?

Obsah:

Ktorá z nasledujúcich možností najlepšie popisuje presýtenie?
Ktorá z nasledujúcich možností najlepšie popisuje presýtenie?

Video: Ktorá z nasledujúcich možností najlepšie popisuje presýtenie?

Video: Ktorá z nasledujúcich možností najlepšie popisuje presýtenie?
Video: Сознание и Личность. От заведомо мёртвого к вечно Живому 2024, Smieť
Anonim

„Presýtený“opisuje roztok s koncentráciou rozpustenej látky vyššou, než je jeho hodnota rozpustnosti. O „Presýtené“opisuje roztok s rozpustenou látkou.

Ktorá z nasledujúcich možností najlepšie popisuje, z čoho sa skladajú oblaky ?

Oblaky sa skladajú z kvapôčok vody, ľadových kryštálikov alebo oboch Vodná para sa vyparovaním a transpiráciou dostáva do vzduchu okolo nás. Keď slnko ohrieva povrch Zeme, teplo sa prenáša do vzduchu a vodnej pary v atmosfére. Teplý vzduch stúpa preč od zemského povrchu a začína sa ochladzovať.

Ktorá z nasledujúcich možností najlepšie definuje cirry?

Cirrusové oblaky sú vyrobené z ľadových kryštálov a vyzerajú ako dlhé, tenké, tenké biele stuhy vysoko na oblohe. Sú bežne známe ako "kobylie chvosty", pretože majú tvar konského chvosta. Cirrusové oblaky sú často viditeľné počas pekného počasia.

Ktorá z nasledujúcich možností najlepšie popisuje kondenzáciu?

Kondenzácia je proces premeny vodnej pary späť na tekutú vodu, pričom najlepším príkladom sú tie veľké, nadýchané oblaky plávajúce nad vašou hlavou. A keď sa kvapky vody v oblakoch spoja, stanú sa dostatočne ťažkými na to, aby vytvorili dažďové kvapky, ktoré by vám mohli pršať na hlavu.

Je voda kľúčovou zložkou pri tvorbe oblakov?

Oblaky tvoria dve hlavné zložky: kondenzačné jadrá a vodná para Vodná para vstupuje do atmosféry vyparovaním z otvorenej vody, pôdy alebo listov rastlín. … Ale teplota je tiež podstatnou súčasťou tvorby oblakov, konkrétne teplota rosného bodu.

Odporúča: