Logo sk.boatexistence.com

Keď sa molekula nekompetitívneho inhibítora naviaže na a?

Obsah:

Keď sa molekula nekompetitívneho inhibítora naviaže na a?
Keď sa molekula nekompetitívneho inhibítora naviaže na a?

Video: Keď sa molekula nekompetitívneho inhibítora naviaže na a?

Video: Keď sa molekula nekompetitívneho inhibítora naviaže na a?
Video: competitive Inhibition 2024, Smieť
Anonim

Typy inhibície: Príklad otázky č. 7 Vysvetlenie: K nekompetitívnej inhibícii dochádza, keď sa inhibítor naviaže na alosterické miesto enzýmu, ale iba vtedy, keď je substrát už naviazaný na aktívna stránka. Inými slovami, nekompetitívny inhibítor sa môže viazať iba na komplex enzým-substrát.

Kde sa nekompetitívne inhibítory viažu na enzým?

Pri nekompetitívnej inhibícii sa inhibítor viaže na alosterické miesto oddelené od aktívneho miesta väzby substrátu. Takže pri nekompetitívnej inhibícii môže inhibítor viazať svoj cieľový enzým bez ohľadu na prítomnosť viazaného substrátu.

Keď sa molekula nekompetitívneho inhibítora naviaže na miesto na enzýme, tvar aktívneho miesta sa zmení tak, že molekuly substrátu sa už nemôžu viazať?

Nekompetitívny inhibítor bráni enzymatickému pôsobeniu väzbou na inú časť enzýmu. Toto druhé miesto, známe ako alosterické miesto, je miesto na enzýme, kde sa môže viazať molekula, ktorá nie je substrátom, a tak meniť tvar enzýmu a ovplyvňovať jeho schopnosť byť aktívny. 5.

Čo robí nekompetitívny inhibítor s enzýmom?

Nekompetitívna inhibícia je typ inhibície enzýmu, kde inhibítor znižuje aktivitu enzýmu a viaže sa rovnako dobre na enzým bez ohľadu na to, či sa už naviazal na substrát.

Na akú formu enzýmu sa viaže čistý nekompetitívny inhibítor?

Vysvetlenie: Správna odpoveď je „čistá nekonkurenčná inhibícia“. Nekompetitívna inhibícia alebo zmiešaná inhibícia je, keď sa inhibítor viaže na ako voľný enzým, tak aj komplex enzým-substrát, ale nemusí sa viazať rovnako.

Odporúča: