Logo sk.boatexistence.com

Ako katalyzovať gélový lak?

Obsah:

Ako katalyzovať gélový lak?
Ako katalyzovať gélový lak?

Video: Ako katalyzovať gélový lak?

Video: Ako katalyzovať gélový lak?
Video: Gel coat apply 2024, Smieť
Anonim

Gelcoat by sa mal spustiť (katalyzovať), aby sa nastavil do tej miery, že sa ho môžete dotknúť rukavicou a nebudete ho mať na prste po 45-60 minútach od aplikácie. Vo všeobecnosti a v závislosti od teploty pomer katalyzátora medzi 1,2 % až 3 % vám poskytne správnu rýchlosť vytvrdzovania.

Čo sa stane, ak nadmerne katalyzuješ gelcoat?

Príliš veľa katalyzátora – Do zmesi je tiež možné pridať príliš veľa katalyzátora (nadmerné katalyzovanie). Toto spôsobí, že gélový lak začne vytvrdzovať v plechovke alebo počas nanášania gélového laku … Katalyzácia spomaľuje proces vytvrdzovania a spôsobuje blednutie a kriedovanie v konečnom produkte.

Aký je katalyzátor pre gélový lak?

POLYESTEROVÁ ŽIVICA/GELKOAT JE KATALYZOVANÝ S MEKP (METYL ETHYLKETONPEROXID) POMER JE PRIBLIŽNE JEDNA UNCA TUŽIDLA NA galón ŽIVICE. PRE MENŠIE SUMY POUŽÍVAJTE NASLEDUJÚCE POMERY. TIETO MNOŽSTVÁ JE JEDNODUCHÉ ZMERANÉ V UNCOVEJ POHÁRKE, KTORÁ JE DODÁVANÁ SO ŽIVICOU.

Koľko stojí gélový náter katalyzátora?

V gelcoatoch vždy používajte 2% katalyzátor.

Viete maľovať cez gelcoat?

Ak je gélový lak v dobrom stave bez väčších prasklín alebo prasklín, práca je relatívne jednoduchá – pripravte povrch, naneste epoxidový základ, základný náter obrúste, odstráňte zvyšky po brúsení a potom naneste vrchný náter.

Odporúča: