Logo sk.boatexistence.com

Zastaví sa ESA, keď je v nemocnici?

Obsah:

Zastaví sa ESA, keď je v nemocnici?
Zastaví sa ESA, keď je v nemocnici?

Video: Zastaví sa ESA, keď je v nemocnici?

Video: Zastaví sa ESA, keď je v nemocnici?
Video: What is ACE? 2024, Smieť
Anonim

Ak ste slobodný a dostávate ESA súvisiaci s príjmom, potom všetky prémie a komponenty skončia po 52 týždňoch v nemocnici.

Zastaví sa moja ESA, ak pôjdem do nemocnice?

Prémium pre ťažké zdravotné postihnutie je napríklad prémia, ktorú si môžete uplatniť vo svojom ESA, ak žijete sami a ste zdravotne postihnutí. Niektoré prémie môžu byť ešte vyplácané po dobu 52 týždňov, ak pôjdete do nemocnice, ale po tomto čase prestanú.

Zastavia sa moje dávky, keď budem v nemocnici?

Ak máte 18 alebo viac rokov, vyplácanie príspevku na živobytie pre osoby so zdravotným postihnutím (DLA), platby za osobnú nezávislosť (PIP) a príspevku na dochádzku (AA) , ktoré dostanete, sa zastaví po tom, čo budete v nemocnici 28 dníAk máte v deň nástupu do nemocnice menej ako 18 rokov, vaše platby DLA alebo PIP sa nezastavia.

Musím informovať DWP, ak pôjdem do nemocnice?

Pokyny DWP uvádzajú, že musíte čo najskôr oznámiť úradu, ktorý vám vypláca dávky, ak: pôjdete do nemocnice na jednu noc alebo dlhšie pôjdete do opatrovateľského domu alebo na rehabilitáciu centrum na jednu noc alebo dlhšie. zmešká stretnutie Jobcentre Plus, pretože ste v nemocnici alebo máte lekársku schôdzku.

Ako dlho môžete byť v nemocnici, kým na to upozorníte DWP?

Ak idete do nemocnice

Najlepšie je informovať DWP o všetkých dátumoch, kedy prídete do nemocnice a odídete z nej. To zaistí, že vždy dostanete správnu výšku príspevku na dochádzku a nebudete musieť platiť žiadne peniaze späť. Váš príspevok na dochádzku sa zastaví, keď budete 28 dní (4 týždne) v nemocnici.

Odporúča: