Logo sk.boatexistence.com

Ktorý inhibítor sglt2 je lepší?

Obsah:

Ktorý inhibítor sglt2 je lepší?
Ktorý inhibítor sglt2 je lepší?

Video: Ktorý inhibítor sglt2 je lepší?

Video: Ktorý inhibítor sglt2 je lepší?
Video: SGLT2 Inhibitors Mechanism of Action 2024, Smieť
Anonim

Z troch liekov schválených FDA má empagliflozin najväčšiu selektivitu pre SGLT2 v porovnaní s SGLT1, kým kanagliflozín je najmenej selektívny (5).

Ktorý je lepší empagliflozín alebo dapagliflozín?

Závery: Naša štúdia preukázala, že inhibítory SGLT2 možno efektívne použiť ako štvrtú OAD u pacientov s T2D, ktorí sú liečení tromi ďalšími OAD. Konkrétnejšie, empagliflozin bol účinnejší pri znižovaní HbA1c a zlepšovaní iných kardiometabolických parametrov ako dapagliflozín.

Sú všetky inhibítory SGLT2 rovnaké?

V USA je dostupných niekoľko značiek inhibítorov SGLT2. Každý liek sa dodáva v perorálnej tablete. Kanagliflozín, dapagliflozín a empagliflozín sú aktívne zložky v inhibítoroch SGLT2. Niektoré obsahujú aj metformín. Všetky inhibítory SGLT2 fungujú relatívne rovnakým spôsobom.

Aký je rozdiel medzi kanagliflozínom a empagliflozínom?

V porovnaní s kanagliflozínom mal empagliflozín nižšiu mieru progresie albuminúrie, LLA, AKI a zlomeniny kostí; podobné miery HHF, zloženého renálneho výsledku a GMI, ale vyššie miery nefatálneho IM a nefatálnej mozgovej príhody.

Sú inhibítory SGLT2 bezpečné?

Inhibítory SGLT2 sa vo všeobecnosti považujú za bezpečné. Ale v niektorých prípadoch môžu spôsobiť vedľajšie účinky. Napríklad užívanie tohto typu liekov môže zvýšiť riziko vzniku: infekcií močových ciest (UTI)

Odporúča: