Logo sk.boatexistence.com

Môžem dať svojmu psovi cetirizín dihydrochlorid?

Obsah:

Môžem dať svojmu psovi cetirizín dihydrochlorid?
Môžem dať svojmu psovi cetirizín dihydrochlorid?

Video: Môžem dať svojmu psovi cetirizín dihydrochlorid?

Video: Môžem dať svojmu psovi cetirizín dihydrochlorid?
Video: 90% ľudí NEVIE O PSOCH, že... 2024, Smieť
Anonim

Cetirizín (obchodná značka Zyrtec®, Reactine®) je antihistaminikum používané na liečbu svrbenia spojeného s atopickou dermatitídou, žihľavkou (žihľavkou) a reakciami na uštipnutie hmyzom u mačiek a psov. Jeho použitie je u mačiek a psov „off label“alebo „extra label“.

Je dihydrochlorid cetirizínu bezpečný pre psov?

Difenhydramín (Benadryl®), cetirizín (Zyrtec®) a loratadín (Claritin®) sú bežne používané antihistaminiká, ktoré zmierňujú symptómy alergie alebo pôsobia proti alergickým reakciám. Antihistaminiká sú zvyčajne bezpečné, ale môžu spôsobiť, že niektoré psy budú ospalé a iné hyperaktívne.

Koľko cetirizínu môžem dať svojmu psovi?

Zyrtec (cetirizín) alebo Claritin (loratadín) sa môže podávať raz až dvakrát denne. Tablety pre dospelých majú obidve 10 mg. Psy do 10 libier by nemali dostať viac ako 5 mg alebo ½ tablety. Tí, ktorí vážia 10-50 libier, by mali dostať 10 mg a ťažké psy (nad 50 libier) môžu prijať až 20 mg.

Je cetirizín hydrochlorid to isté ako dihydrochlorid?

Sú Zyrtec a Xyzal to isté? Antihistaminiká Zyrtec (cetirizín hydrochlorid) a Xyzal (levocetirizín dihydrochlorid), ktoré liečia príznaky ako svrbenie, nádcha, slzenie očí a kýchanie zo sennej nádchy (alergickej nádchy) a iných alergií, ako sú alergie na plesne a roztoče.

Môžem dať svojmu psovi cetirizín hydrochlorid na svrbenie?

Aktívnou zložkou lieku Zyrtec je cetirizín. Cetirizín je antihistaminikum bežne používané na liečbu svrbiacej kože u psov Je to populárny predpis pre psov, pretože väčšina psov toleruje liek veľmi dobre a nemá za následok zanechanie sedatív vášho domáceho maznáčika a letargický.

Odporúča: