Logo sk.boatexistence.com

Čo je arabeska v balete?

Obsah:

Čo je arabeska v balete?
Čo je arabeska v balete?

Video: Čo je arabeska v balete?

Video: Čo je arabeska v balete?
Video: Валентина Шевченко vs Джессика Андрадэ: Вспоминаем бой 2024, Smieť
Anonim

Arabeska v tanci, najmä v balete, je poloha tela, v ktorej tanečník stojí na jednej nohe – opornej – s druhou nohou – pracovnou nohou – vytočenou a natiahnutou za telo, pričom obe nohy drží rovné.

Čo je arabeska v balete?

Arabeska je pozícia tela, v ktorej je váha tela podopretá na jednej nohe, zatiaľ čo druhá noha je natiahnutá dozadu s rovným kolenom. Arabeska, jedna z najpôvabnejších baletných polôh, sa dá obmieňať mnohými spôsobmi…

Prečo sa tak volá arabeska v balete?

Ako väčšina (ale nie všetky) baletné slová, arabeska je francúzsky výraz. Jeho preklad je trochu nejasný, ale po nejakom výskume si myslíme, že to voľne znamená „v arabskom štýle“, čo by dávalo zmysel v súvislosti s vysvetlením Gail Grantovej, že arabeska má svoj názov z „formy maurského ornamentu.”

Ako sa vykonáva arabeska?

Arabeska je baletná pozícia, v ktorej tanečník je podopretý na jednej nohe, buď rovno alebo demi-plié, zatiaľ čo druhá noha je natiahnutá rovno dozadu a vpravo uhol. Ramená sú hranaté a ruky sú držané v rôznych polohách, aby vytvorili dlhú líniu od končekov prstov po prsty na nohách.

Aký je rozdiel medzi 1. a 2. arabeskou?

Prvá arabeska: Keď tanečník stojí v polohe arabesky s opornou nohou narovnanou alebo v plié a pracovnou nohou dlho natiahnutou za nimi buď na podlahe, alebo zdvihnutou zem. … Druhá arabeska: Začnite v polohe arabesky s nohami.

Odporúča: