Logo sk.boatexistence.com

Sú africké korytnačky ostrohové ohrozené?

Obsah:

Sú africké korytnačky ostrohové ohrozené?
Sú africké korytnačky ostrohové ohrozené?

Video: Sú africké korytnačky ostrohové ohrozené?

Video: Sú africké korytnačky ostrohové ohrozené?
Video: Endangered African Tortoises Found a Home in Ukrainian Eco-Park 2024, Smieť
Anonim

Africká ostrohá korytnačka, nazývaná aj korytnačka sulcata, je druh korytnačky obývajúci južný okraj saharskej púšte v Afrike. Je to tretí najväčší druh korytnačky na svete, najväčší druh pevninskej korytnačky a jediný existujúci druh v rode Centrochelys.

Prečo sú africké korytnačky ostrohové ohrozené?

Africké korytnačky ostrohové sú uvedené ako zraniteľné podľa Medzinárodnej únie na ochranu prírody (IUCN), poprednej svetovej organizácie na ochranu prírody. im hrozí strata biotopu a nadmerný zber pre obchod s domácimi zvieratami.

Je legálne vlastniť africkú korytnačku ostrohú?

Hoci v Kalifornii je legálne chovať korytnačky ako domáce zvieratá, majitelia musia požiadať o povolenie vlastniť púštne korytnačky, ktoré sú v tejto oblasti pôvodné. Korytnačky Sulcata pochádzajúce z Afriky sú z tohto povoľovacieho procesu vyňaté – nie sú však nevyhnutne ideálnymi domácimi miláčikmi pre každú rodinu.

Aké sú predátory africkej korytnačky ostrohovej?

Kvôli svojej zastrašujúcej veľkosti čelia korytnačky Sulcata v dospelosti len veľmi málo prirodzeným predátorom. Najzraniteľnejšie sú mláďatá korytnačiek Sulcata a vajíčka čakajúce na vyliahnutie. V tejto fáze svojho života sú korytnačky Sulcata citlivé na vtáky, jašterice, hady a cicavce, ako sú napríklad mývaly

Aká je tretia najväčšia korytnačka na svete?

C. sulcata je tretím najväčším druhom korytnačky na svete po korytnačke galapágskej a obrovskej korytnačke Aldabra a najväčšia z pevninských korytnačiek.

Odporúča: