Logo sk.boatexistence.com

Môže potenie pomôcť pri chorobe?

Obsah:

Môže potenie pomôcť pri chorobe?
Môže potenie pomôcť pri chorobe?

Video: Môže potenie pomôcť pri chorobe?

Video: Môže potenie pomôcť pri chorobe?
Video: Последствия ПТСР: суицид, депрессия, наркомания | Причины ПТСР у женщин после абьюза | Лечение ПТСР 2024, Smieť
Anonim

Možno ste už počuli, že je prospešné „vypotiť nádchu“. Zatiaľ čo vystavenie horúcemu vzduchu alebo cvičenie môžu dočasne zmierniť príznaky, existuje málo dôkazov, ktoré naznačujú, že môžu pomôcť pri liečbe prechladnutia.

Dokážete vypotiť vírus?

Nie, v skutočnosti by vám z toho mohlo byť viac zle. Neexistuje žiadny vedecký dôkaz, ktorý by naznačoval, že môžete vypotiť nádchu a v skutočnosti to môže dokonca predĺžiť vašu chorobu. Tu je to, čo potrebujete vedieť o tom, prečo potenie nepomôže, keď ste chorý, a ako môžete predchádzať chorobám v budúcnosti.

Prečo potenie pomáha, keď ste chorý?

Ľudia, ktorí majú horúčku, sú tiež vystavení vyššiemu riziku vzniku dehydratácie. Horúčka je dôležitou súčasťou prirodzeného procesu hojenia tela. Keď máte horúčku, vaše telo sa snaží prirodzene ochladiť potením.

Je lepšie byť pri chorobe teplo alebo zima?

Možno ste už počuli, že je prospešné „ vypotiť nádchu.“Aj keď vystavenie horúcemu vzduchu alebo cvičenie môžu dočasne zmierniť príznaky, existuje len málo dôkazov, ktoré by naznačovali, že môžu pomôcť pri liečbe prechladnutia.

Sú sauny dobré, keď ste chorí?

Niektoré známe výhody neboli preskúmané, ale existujú dôkazy, že sauny môžu urýchliť zotavenie z prechladnutia a znížiť ich výskyt. Niektorí vedci sa domnievajú, že teplo v saune znižuje príznaky, pretože zlepšuje drenáž, zatiaľ čo iní špekulujú, že vysoké teploty pomáhajú oslabiť vírusy prechladnutia a chrípky.

Odporúča: