Logo sk.boatexistence.com

Čo sú to výškové reproduktory v reproduktoroch?

Obsah:

Čo sú to výškové reproduktory v reproduktoroch?
Čo sú to výškové reproduktory v reproduktoroch?

Video: Čo sú to výškové reproduktory v reproduktoroch?

Video: Čo sú to výškové reproduktory v reproduktoroch?
Video: Ako funguje dvojpásmová a trojpásmová repro sústava 2024, Smieť
Anonim

Výškové reproduktory sú relatívne malé reproduktory, ktoré vydávajú „horný“rozsah zvukov používaných na reprodukciu hudby a reči nazývaný „výšky“. Basové a subwoofery nemôžu produkovať rovnaké zvuky ako výškové reproduktory kvôli ich konštrukcii a veľkosti kužeľa.

Sú potrebné výškové reproduktory?

Výškové reproduktory sa používajú na vytváranie zvukov s vyššou frekvenciou, ktoré môžeme počuť a cítiť v hudbe Horný frekvenčný rozsah zvuku sa označuje ako výšky; tento zvuk nemôže produkovať žiadny iný typ reproduktora. Výškové reproduktory sú tiež nevyhnutné pre správnu zvukovú scénu a oddelenie sterea.

Prečo majú reproduktory výškové reproduktory?

Výškové reproduktory sa používajú na vytváranie vysokofrekvenčného zvuku (výšky) a dopĺňajú ostatné reproduktory, ktoré na to nie sú vhodné.

Ako fungujú výškové reproduktory?

Takmer všetky výškové reproduktory sú elektrodynamické budiče využívajúce kmitaciu cievku zavesenú v pevnom magnetickom poli. Tieto konštrukcie fungujú tak, že aplikuje sa prúd z výstupu obvodu zosilňovača do cievky drôtu nazývanej hlasová cievka … Ako technológia výškových reproduktorov pokročila, stali sa populárnymi rôzne dizajnové aplikácie.

Sú výškové reproduktory rovnaké ako reproduktory?

Výškový reproduktor je typ reproduktora, ktorý produkuje frekvenciu s najvyšším rozsahom. … Medzitým sú výškové reproduktory oveľa menšie a vydávajú zvuky s najvyššou frekvenciou. Nie je prekvapením, že stredotónové reproduktory pokrývajú strednú časť spektra medzi basovými a výškovými reproduktormi.

Odporúča: