Logo sk.boatexistence.com

Potrebujete výhybky pre výškové reproduktory?

Obsah:

Potrebujete výhybky pre výškové reproduktory?
Potrebujete výhybky pre výškové reproduktory?

Video: Potrebujete výhybky pre výškové reproduktory?

Video: Potrebujete výhybky pre výškové reproduktory?
Video: Ako funguje dvojpásmová a trojpásmová repro sústava 2024, Smieť
Anonim

Prečo potrebujete crossover? Každý audio systém, vrátane toho vo vašom aute, potrebuje crossover , aby nasmeroval zvuk k správnemu ovládaču. Výškové reproduktory, basové reproduktory a subwoofery by mali dostávať vysoké, stredné a nízke frekvencie. Každý širokopásmový reproduktor má vo vnútri výhybkovú sieť.

Majú továrenské výškové reproduktory výhybky?

yes, továrenské výškové reproduktory majú zabudovaný kondenzátor, ktorý funguje ako výhybka pre továrenský výškový reproduktor.

Čo je to crossover výškového reproduktora?

Zjednodušene povedané, crossover je filter Jeho úlohou je povoliť alebo zabrániť prechodu určitých frekvencií, ako aj v prípade potreby zabezpečiť EQ a fázovú úpravu. Tento signál „dopravný policajt“je potrebný, aby ste napríklad do výškového reproduktora nedostali signál v plnom rozsahu.

Aká je dobrá medzná frekvencia pre výškový reproduktor?

Pre výškové reproduktory a 2-pásmové reproduktory: odporúčaná medzná frekvencia je 3,5 kHz (horná priepust alebo horná/dolná priepust). Čokoľvek pod týmto rozsahom pre tieto reproduktory povedie k suboptimálnym výkonom. Pre stredotónové reproduktory a basové reproduktory: odporúčaná medzná frekvencia je 1-3,5 kHz (dolná priepust).

Ako by sa malo nastaviť LPF pre LFE?

V praxi by to malo byť vždy nastavené na 120Hz, pretože kanál LFE podporuje informácie až do tejto frekvencie. Keď toto nastavíte nižšie ako 120 Hz, prijímač alebo predzosilňovač nepresmeruje informácie LFE na iné kanály.

Odporúča: