Logo sk.boatexistence.com

Prečo cylindrická sila v očiach?

Obsah:

Prečo cylindrická sila v očiach?
Prečo cylindrická sila v očiach?

Video: Prečo cylindrická sila v očiach?

Video: Prečo cylindrická sila v očiach?
Video: Собаку бросили в лесу с коробкой макарон. История собаки по имени Ринго. 2024, Smieť
Anonim

Pojem „cylindrický“znamená, že táto sila šošovky pridaná na korekciu astigmatizmu nie je sférická, ale namiesto toho je tvarovaná tak, že jeden poludník nemá žiadne pridané zakrivenie a poludník je kolmý na tento meridián „bez pridanej sily“obsahuje maximálnu silu a zakrivenie šošovky na korekciu astigmatizmu.

Čo je problém s cylindrickým zrakom?

Astigmatizmus je bežný problém so zrakom spôsobený chybou v tvare rohovky. Pri astigmatizme má očná šošovka alebo rohovka, ktorá je prednou plochou oka, nepravidelné zakrivenie. To môže zmeniť spôsob, akým svetlo prechádza alebo sa láme do vašej sietnice. Spôsobuje to rozmazané, neostré alebo skreslené videnie.

Čo je valcová sila očí?

Cylinder (CYL) – Označuje množstvo sily šošovky pre astigmatizmus a predstavuje rozdiel medzi najväčšou a najslabšou silou oka, zvyčajne oddelené o 90 stupňov.

Prečo cylindrické číslo v očiach znamená?

Čím vyššie číslo, tým silnejší je váš recept. Cylinder meria, aký stupeň astigmatizmu máte alebo aký plochý alebo nepravidelný je tvar vašej rohovky. Čím viac vaše oko vyzerá ako americký futbal (namiesto basketbalovej lopty), tým väčší astigmatizmus máte.

Prečo mám cylindrickú šošovku?

Cylindrická šošovka sa typicky používa na zaostrenie, zhustenie alebo rozšírenie prichádzajúceho svetla Valcová šošovka má jeden valcový povrch, čo spôsobuje, že svetlo je zaostrené v jednom rozmere alebo osi. Môže sa použiť aj na rozšírenie výstupu laserovej diódy na symetrický lúč.

Odporúča: