Logo sk.boatexistence.com

Nebudú tieto ruky čisté?

Obsah:

Nebudú tieto ruky čisté?
Nebudú tieto ruky čisté?

Video: Nebudú tieto ruky čisté?

Video: Nebudú tieto ruky čisté?
Video: МОХИТО - Руки прочь (Премьера клипа 2019) 2024, Smieť
Anonim

Zbesilo napodobňuje umývanie rúk, 'Von, prekliate miesto' (riadok 34) a 'Čo, nebudú tieto ruky čisté?' (riadok 42). Slová, ktoré hovorí v tejto scéne, sú opakom jej slov po smrti Duncana, keď sa snažila ovládnuť svojho manžela: „Trocha vody nás očistí od tohto činu“(II.

Čo má Lady Macbeth na mysli, keď hovorí, čo tieto ruky už nebudú čisté?

LADY MACBETH Žán z Fife mal ženu: kde je teraz?-- Čo, nebudú tieto ruky čisté?-- … Doslovný význam tejto pasáže v Macbeth je, že Lady Macbeth je psychicky narušená tým, čo ona a jej manžel urobili kráľovi Duncanovi.

Kto hovorí, že tieto ruky nebudú čisté?

Všetky tieto udalosti sa zamotajú do jednej súvislej reči, čo naznačuje, že Lady Macbeth stráca rozum. Krv na jej rukách, samozrejme, nie je skutočná, ale vo svojom vysoko nabitom emocionálnom stave si to predstavuje („Čo, nebudú tieto ruky čisté?“).

Prečo si Lady Macbeth umýva ruky?

Lady Macbeth si umýva ruky, aby ich očistila od krvi, o ktorej si myslí, že ich pokrýva Nie je schopná zbaviť sa imaginárnej krvi zo svojich rúk, bez ohľadu na to, koľkokrát si ich umýva ich. Táto halucinácia symbolizuje jej umučenú dušu a pocit viny, ktorý prežíva v súvislosti so svojou úlohou pri vražde kráľa.

Čo má Lady Macbeth na mysli, keď hovorí, že Thane of Fife mal manželku Kde je teraz?

Čo má lady Macbeth na mysli, keď hovorí: „Tán pätiny mal manželku; kde je teraz? … Povie lekárovi, aby čoskoro vyliečil jeho manželku. doktor odpovedá, že v tejto chvíli si môže pomôcť len ona, musí sa zachrániť.

Odporúča: