Logo sk.boatexistence.com

Mali by ste užívať vitamíny pred počatím?

Obsah:

Mali by ste užívať vitamíny pred počatím?
Mali by ste užívať vitamíny pred počatím?

Video: Mali by ste užívať vitamíny pred počatím?

Video: Mali by ste užívať vitamíny pred počatím?
Video: Which vitamin should we supplement before planning pregnancy?| Dr.Mangala Devi| #vitamin 2024, Smieť
Anonim

V ideálnom prípade začnete užívať prenatálne vitamíny ešte pred počatím. V skutočnosti je vo všeobecnosti dobrý nápad, aby ženy v reprodukčnom veku pravidelne užívali prenatálny vitamín.

Oplatí sa užívať vitamíny pred počatím?

Ak vážne uvažujete o tom, že v najbližších mesiacoch otehotniete, začatie s prenatálnym vitamínom by malo byť na top vo vašom predpojatom zozname úloh. Ak ste už tehotná, začnite užívať jednu ASAP. Pomôže vášmu dieťatku rásť silné a zdravé (a pomôže vám zostať silným a zdravým!).

Kedy by ste mali začať užívať vitamíny pred počatím?

Najlepší čas začať užívať prenatálne vitamíny je pred počatím. Dôležitá je najmä kyselina listová. Mali by ste začať užívať doplnok kyseliny listovej aspoň 1 mesiac pred pokusom o otehotnenie, aby ste predišli vrodeným chybám.

Spôsobujú prenatálne vitamíny plodnejšími?

Spôsobujú prenatálne vitamíny plodnosť? Prenate tabletky nezvyšujú plodnosť, ale môžu vám pomôcť zažiť zdravé tehotenstvo a predchádzať komplikáciám.

Majú vitamíny pred tehotenstvom vedľajšie účinky?

Väčšina žien, ktoré užívajú prenatálne vitamíny podľa pokynov svojho lekára alebo pôrodnej asistentky, má skúsenosti malé alebo žiadne vedľajšie účinky prenatálnych vitamínov Železo v prenatálnych vitamínoch môže spôsobiť zápchu a niektoré ženy sa sťažujú nevoľnosťou. Môžete mať aj hnačku, tmavú stolicu, nízku chuť do jedla a žalúdočnú nevoľnosť alebo kŕče.

Odporúča: