Logo sk.boatexistence.com

Znižuje beta-sitosterol hladinu testosterónu?

Obsah:

Znižuje beta-sitosterol hladinu testosterónu?
Znižuje beta-sitosterol hladinu testosterónu?

Video: Znižuje beta-sitosterol hladinu testosterónu?

Video: Znižuje beta-sitosterol hladinu testosterónu?
Video: The Top 6 Vitamins To SHRINK and ENLARGED PROSTATE 2024, Júl
Anonim

Na rozdiel od cholesterolu beta-sitosterol nemožno premeniť na testosterón. Inhibuje tiež aromatázu a 5-alfa-reduktázu. Beta-sitosterol je pravdepodobne jedným z mnohých dôvodov, prečo je konzumácia zeleniny zdraviu prospešná.

Môže beta-sitosterol spôsobiť erektilnú dysfunkciu?

Beta-sitosterol je pre väčšinu ľudí PRAVDEPODOBNE BEZPEČNÝ, keď sa užíva ústami. Môže spôsobiť niektoré vedľajšie účinky, ako je nevoľnosť, poruchy trávenia, plynatosť, hnačka alebo zápcha. Beta-sitosterol bol tiež spojený so správami o erektilnej dysfunkcii (ED), strate záujmu o sex a zhoršení akné.

Ovplyvňujú rastlinné steroly testosterón?

Používanie fytosterolov môže tiež znížiť hladiny celkového testosterónu v sére u mužov (obrázok 1). Návrh na analýzu hladín testosterónu v sére počas suplementácie fytosterolov. Fytosteroly zvyšujú vylučovanie cholesterolu, čo vedie k zníženiu sérového cholesterolu.

Čo robí beta-sitosterol pre telo?

Beta-sitosterol je rastlinná látka podobná cholesterolu. Môže pomôcť znížiť hladinu cholesterolu obmedzením množstva cholesterolu, ktoré je schopné vstúpiť do tela. Môže sa tiež viazať na prostatu, aby pomohla znížiť opuch (zápal).

Je beta-sitosterol steroid?

Ako steroid je β-sitosterol prekurzorom anabolického steroidu boldenone. Boldenón undecylenát sa bežne používa vo veterinárnej medicíne na vyvolanie rastu u hovädzieho dobytka, ale je tiež jedným z najčastejšie zneužívaných anabolických steroidov v športe.

Odporúča: