Logo sk.boatexistence.com

Čo robí astigmatizmus s vašou víziou?

Obsah:

Čo robí astigmatizmus s vašou víziou?
Čo robí astigmatizmus s vašou víziou?

Video: Čo robí astigmatizmus s vašou víziou?

Video: Čo robí astigmatizmus s vašou víziou?
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, Smieť
Anonim

Pri astigmatizme má očná šošovka alebo rohovka, ktorá je prednou plochou oka, nepravidelné zakrivenie. To môže zmeniť spôsob, akým svetlo prechádza alebo sa láme do vašej sietnice. Spôsobuje to rozmazané, neostré alebo skreslené videnie.

Čo vidí človek s astigmatizmom?

Najčastejším príznakom astigmatizmu je rozmazané alebo skreslené videnie, do blízka aj do diaľky. Môžete tiež mať v noci ťažšie vidieť jasne.

Zhoršuje astigmatizmus vaše videnie?

Príznaky astigmatizmu sa môžu zhoršiť, keď je tma. Pri slabom osvetlení sa zreničky rozšíria, aby prepustili viac svetla do oka a pomohli vám lepšie vidieť. Ale keď máte astigmatizmus, toto zhoršuje rozmazané videnie.

Ako ovplyvňuje astigmatizmus váš život?

Najčastejším príznakom, s ktorým sa môžete stretnúť pri astigmatizme, je rozmazané videnie, či už pri pohľade na blízke predmety alebo predmety v diaľke. Môžete tiež pociťovať bolesti hlavy; je to preto, že vaše oči budú pracovať ešte viac, aby sa pokúsili vidieť jasne, čo by mohlo zaťažiť váš zrak.

Čo spôsobuje zhoršenie astigmatizmu?

Tento očný stav sa časom len zhorší

Ako takmer každé jedno očné ochorenie, aj astigmatizmus sa časom len zhoršuje. Hlavným dôvodom je, že v priebehu času astigmatizmus mení uhol a bez okuliarov alebo kontaktných šošoviek sa prinajmenšom len zhoršuje.

Odporúča: