Logo sk.boatexistence.com

Pochádzajú gekoni chocholatý?

Obsah:

Pochádzajú gekoni chocholatý?
Pochádzajú gekoni chocholatý?

Video: Pochádzajú gekoni chocholatý?

Video: Pochádzajú gekoni chocholatý?
Video: I Trained My Crested Gecko To Come When Called! 2024, Smieť
Anonim

O gekonoch chocholavých. Gecko chocholatý alebo mihalnicový gekon (Correlophus ciliatus) je druh gekona, ktorý pochádza z južnej Novej Kaledónie. V roku 1866 francúzsky zoológ menom Alphone Guichenot prvýkrát opísal gekona chochlatého.

Nachádzajú sa gekoni chochlatí vo voľnej prírode?

Gekón chocholatý žije v malom pevnine na ostrove pri pobreží Austrálie. Pretože majú taký obmedzený rozsah, majú tiež veľmi obmedzený biotop. Vyskytujú sa iba v dažďových pralesoch Novej Kaledónie V lese žijú v korunách stromov a okolo nich.

Sú gekoni chochlatí z dažďového pralesa?

Gekón chocholatý je malý jašter nájdený v tropických dažďových pralesoch na ostrovoch pri pobreží Severnej AustrálieAk sa s nimi zaobchádza od útleho veku, môžu byť veľmi interaktívne domáce zvieratá. Gekončíky sú všežravé a vo voľnej prírode sa ľahko živia hmyzom a necitrusovým mäkkým ovocím.

Prečo gekoni chocholatý vyhynuli?

Hlavným dôvodom poklesu ich počtu je z dôvodu straty biotopu, ku ktorému dochádza v dôsledku ľudských činností, ako je odlesňovanie a považovalo sa za vyhynuté. Tieto gekony chocholaté boli považované za vyhynuté druhy, kým ich tropická búrka v roku 1994 znovu neobjavila.

Poznávajú gekoni chocholatý svojich majiteľov?

Dokážu rozpoznať hlas svojho majiteľa a vedia ho spojiť s pozitívnym zážitkom. Hovorte príjemným tónom alebo vydávajte upokojujúce zvuky. Hlasné zvuky môžu vášho plaza vystrašiť. Áno, gekoni chochlatí počujú celkom dobre, aj keď sa zdá, že nereagujú na zvuky.

Odporúča: