Logo sk.boatexistence.com

Dokážete znásobiť kongruencie?

Obsah:

Dokážete znásobiť kongruencie?
Dokážete znásobiť kongruencie?

Video: Dokážete znásobiť kongruencie?

Video: Dokážete znásobiť kongruencie?
Video: Эти особо опасные вещи в доме держат вас в нищете. Народные приметы про достаток и деньги 2024, Smieť
Anonim

Kongruencie možno násobiť: ak a ≡ b (mod m) a c ≡ d (mod m), potom ab ≡ cd (mod m). Vlastnosť 6. Obidve strany kongruencie možno vydeliť číslom relatívne k m: ak ab ≡ ac (mod m) a (a, m)=1, potom b ≡ c (mod m).

Dokážete rozdeliť kongruencie?

Nasledujúca veta nám hovorí, kedy a čím môžeme rozdeliť kongruenciu. V podstate hovorí, že môžeme deliť číslom, ktoré je relatívne prvočíslo k modulu. Veta 3: ca ≡ cb (mod m) implikuje a ≡ b (mod m) práve vtedy, ak (c, m)=1.

Môže sa modulo množiť?

Modulárne násobenie je celkom jednoduché. Funguje to ako modulárny doplnok. Vy len vynásobíte dve čísla a potom vypočítate štandardné meno. Povedzme napríklad, že modul je 7.

Môže byť násobenie aritmetikou?

Základné aritmetické operácie pre reálne čísla sú sčítanie, odčítanie, násobenie a delenie. Základné aritmetické vlastnosti sú komutatívne, asociatívne a distribučné vlastnosti.

Čo sú aritmetické operácie?

Aritmetické operácie sú odvetvie matematiky, ktoré zahŕňa štúdium čísel, operácie s číslami, ktoré sú užitočné vo všetkých ostatných odvetviach matematiky. V podstate zahŕňa operácie ako sčítanie, odčítanie, násobenie a delenie.

Odporúča: