Logo sk.boatexistence.com

Mali by ste maximalizovať príspevok HSA?

Obsah:

Mali by ste maximalizovať príspevok HSA?
Mali by ste maximalizovať príspevok HSA?

Video: Mali by ste maximalizovať príspevok HSA?

Video: Mali by ste maximalizovať príspevok HSA?
Video: Autonomic Synucleinopathies: MSA, PAF & Parkinson's 2024, Smieť
Anonim

Ak môžete si dovoliť prispievať viac do vášho HSA, maximálny každoročný príspevok môže byť inteligentnou stratégiou sporenia na dôchodok. … Samozrejme, nemusíte maximalizovať svoje HSA, aby ste videli výhody. Vložte 50 alebo 100 $ do svojho HSA každý mesiac počnúc 20. rokom života a nechajte ho rásť až do dôchodku.

Aká je dobrá suma na príspevok na HSA?

Od roku 2017 môžete prispieť maximálne $3 400 na individuálnemu HSA alebo 6 750 $ na HSA pre vašu rodinu, podľa IRS. Ak máte 55 alebo viac rokov, môžete navyše prispieť ďalšími 1 000 dolármi. Je dôležité poznamenať, že na HSA nemôžu byť spoloční vlastníci.

Mám maximálne využiť svoje HSA Dave Ramsey?

Žiadny problém! Váš zostatok HSA sa z roka na rok mení, takže stále máte prístup ku všetkým peniazom na účte. Ak naozaj chcete, mohli by ste každý rok maximalizovať svoje príspevky HSA a nahromadiť si toľko peňazí, koľko môžete. Je to na vás!

Koľko by som mal prispieť do môjho HSA 2021?

2021 Boli oznámené limity príspevkov HSA

Jednotlivec s poistením v rámci kvalifikovaného zdravotného plánu s vysokou spoluúčasťou (odpočítateľná suma nie je nižšia ako 1 400 USD) môže prispieť až do výšky 3 600 USD– až 50 USD od roku 2020 – za rok ich HSA. Maximálne vreckové bolo obmedzené na 7 000 USD.

Mám každý rok maximálne využiť HSA?

Ak si môžete dovoliť prispievať viac k vášmu HSA, poskytnutie maximálneho príspevku každý rok môže byť inteligentnou stratégiou dôchodkového sporenia. HSA vám umožňuje ušetriť na budúce výdavky na zdravotnú starostlivosť bez platenia daní pri výbere peňazí, ako by ste to urobili s 401(k).

Odporúča: