Čo je to kyselina octová?

Obsah:

Čo je to kyselina octová?
Čo je to kyselina octová?

Video: Čo je to kyselina octová?

Video: Čo je to kyselina octová?
Video: What is acetic acid? 2024, Septembra
Anonim

Kyselina octová je antibiotikum, ktoré lieči infekcie spôsobené baktériami alebo hubami. Kyselina octová (do ucha) sa používa na liečbu infekcií vo zvukovode. Tento liek nebude liečiť infekciu vnútorného ucha (nazývanú aj zápal stredného ucha).

Čo robí kyselina octová vašim ušiam?

Kyselina octová sa používa na liečbu infekcie vonkajšieho ucha (vonkajšia otitis). Funguje tak, že zastavuje rast baktérií a húb. Liečba infekcie znižuje bolesť a opuch v uchu. Vlhkosť vo zvukovode môže pomôcť množeniu baktérií a plesní.

Potrebujem predpis na ušné kvapky s kyselinou octovou?

Kyselina octová je liek na predpis používaný na liečbu symptómov bakteriálnych alebo plesňových infekcií v uchu. Kyselina octová sa môže používať samostatne alebo s inými liekmi. Kyselina octová patrí do triedy liekov nazývaných Otiká, Iné; Antiinfekčné prípravky, Otic.

Odstraňuje kyselina octová ušný maz?

Môžete si kúpiť voľnopredajné kvapky do uší, ktoré rozkladajú ušný maz. Tie na vodnej báze obsahujú zložky ako kyselina octová, peroxid vodíka, či hydrogénuhličitan sodný. Produkty na olejovej báze premasťujú a zjemňujú ušný maz.

Aké sú vedľajšie účinky kyseliny octovej?

Veľmi závažná alergická reakcia na tento liek je zriedkavá. Ak však spozorujete akékoľvek príznaky závažnej alergickej reakcie, vrátane: vyrážky, svrbenia/opuchu (najmä ucha/tváre/jazyka/hrdla), silného závratu, okamžite vyhľadajte lekársku pomoc, problémy s dýchaním.

Odporúča: