Logo sk.boatexistence.com

Prečo šrotovné chcú katalyzátory?

Obsah:

Prečo šrotovné chcú katalyzátory?
Prečo šrotovné chcú katalyzátory?

Video: Prečo šrotovné chcú katalyzátory?

Video: Prečo šrotovné chcú katalyzátory?
Video: Terrence Deacon Reveals the Hidden Connection: Consciousness & Entropy 2024, Jún
Anonim

Možno si to neuvedomujete, ale katalyzátory obsahujú množstvo drahých kovov. Takže namiesto vyhadzovania ich recyklujte! … Skutočnosť, že obsahujú cenné kovy znamená, že katalyzátory sú skvelými kandidátmi na recykláciu.

Prečo sú katalyzátory také cenné ako šrot?

Katalyzátory majú ekonomickú hodnotu, pretože obsahujú drahé kovy. To je hlavný dôvod, prečo sa predávajú ako najdrahší šrot. Pretože obsahuje ródium, paládium a platinu, ktoré patria medzi najvzácnejšie kovy.

Čo je na katalyzátoroch také cenné?

Katalyzátory obsahujú stopové množstvá drahých kovov vrátane platiny, paládia a ródia, ktoré začiatkom marca dosiahli takmer $30 000 za uncu… Takže nakoniec, aj keď je [v katalyzátore] len malé množstvo kovu, má to za uncu takú veľkú hodnotu.“

Čo robia recyklátori s katalyzátormi?

Najbezpečnejší a najefektívnejší spôsob recyklácie katalyzátorov je odniesť ich do šrotu/poskytovateľa recyklácie kovov alebo zabezpečiť zber.

Prečo recyklátori kupujú katalyzátory?

Katalytické konvertory sú také cenné v priemysle recyklácie kovov kvôli drahým kovom, ktoré obsahujú Katalyzátory obsahujú platinu, paládium, meď, nikel, cér, železo, ródium a mangán. … Tieto kovy možno recyklovať v klenotníctve, elektronike a medicínskom priemysle.

Odporúča: