Musím sa zaregistrovať na mtd?

Obsah:

Musím sa zaregistrovať na mtd?
Musím sa zaregistrovať na mtd?

Video: Musím sa zaregistrovať na mtd?

Video: Musím sa zaregistrovať na mtd?
Video: Как зарегистрироваться в качестве работодателя (зарегистрироваться для PAYE в HMRC) 2024, Septembra
Anonim

Aj keď používate softvér kompatibilný s MTD – upozorňujeme vás – stále sa musíte zaregistrovať. Nepovedal, či sú to 4 % všetkých malých podnikov alebo 4 % tých, ktorí sú v súčasnosti povinní dodržiavať pravidlá MTD.

Čo sa stane, ak sa nezaregistrujem na MTD?

Vyhlásenie objasnilo, že podniky, ktoré sa včas nezaregistrovali do softvéru MTD musí aj tak vyplniť svoje priznanie k DPH pomocou starého portálu Ak tak neurobia, bude im účtované sankcie za oneskorené platby. Ak ste sa nezaregistrovali do schémy MTD, prejdite na online účet DPH spoločnosti HMRC.

Musím sa zaregistrovať na MTD s HMRC?

PožiadavkyAk ste platcom DPH, musíte sa zaregistrovať na MTD, aby ste mohli podávať svoje daňové priznania k DPH online prostredníctvom softvéru kompatibilného s HMRC (ako je ANNA). Musíte tiež viesť digitálne obchodné záznamy.

Kedy sa musíte zaregistrovať na MTD?

Registrácia na MTD: Na registráciu musíte dodržať aspoň 5 pracovných dní po vašom poslednom podaní DPH bez MTD a najmenej 7 dní pred vaším prvým MTD priznaním DPH je potrebné odovzdať (hoci je rozumné tak urobiť skôr).

Je MTD povinná?

Momentálne je režim MTD povinný pre obchodníkov registrovaných ako DPH, ktorí musia byť platcami DPH, pretože majú zdaniteľný obrat vyšší ako 85 000 £.

Odporúča: