Kde sa kapsoméry nachádzajú?

Obsah:

Kde sa kapsoméry nachádzajú?
Kde sa kapsoméry nachádzajú?

Video: Kde sa kapsoméry nachádzajú?

Video: Kde sa kapsoméry nachádzajú?
Video: 10 самых АТМОСФЕРНЫХ мест Дагестана. БОЛЬШОЙ ВЫПУСК #Дагестан #ПутешествиеПоДагестану 2024, Septembra
Anonim

štruktúra vírusov …proteínových podjednotiek známych ako kapsoméry, ktoré sa zvyčajne spájajú alebo sa nachádzajú v blízkosti viriónovej nukleovej kyseliny.

Majú hostiteľské bunky kapsoméry?

Keď vírusová častica vstúpi do hostiteľskej bunky, enzýmy hostiteľskej bunky natrávia kapsidu a jej jednotlivé kapsoméry, čím odhalia obnažený genetický materiál (DNA/RNA) vírus, ktorý následne vstúpi do replikačného cyklu.

Kde sa často nachádzajú kapsidy?

Zostavenie kapsidy prebieha v jadre, mieste replikácie genómu. Zostavenie kapsidy je zložité a vyskytuje sa pomocou skafoldových proteínov. Vznikajúce kapsidy sú naplnené vírusovou DNA (cez portálový komplex) v procese, ktorý si vyžaduje energiu.

Čo sú kapsoméry vo vírusoch?

Kapsomera: Zhluky podjednotiek na kapside, ako je vidieť na elektrónových mikrografoch; tiež nazývaná morfologická podjednotka. Enkapsidácia (alebo enkapsulácia): Proces uzavretia vírusovej genómovej nukleovej kyseliny do vírusom kódovaného proteínu, ktorý zvyčajne tvorí vírusovú časticu.

Ktorá bunka obsahuje kapsid?

Kapsida je proteínová schránka vírusu, ktorá obsahuje jeho genetický materiál. Pozostáva z niekoľkých oligomérnych (opakujúcich sa) štruktúrnych podjednotiek tvorených proteínom nazývaným protoméry. Pozorovateľné trojrozmerné morfologické podjednotky, ktoré môžu alebo nemusia zodpovedať jednotlivým proteínom, sa nazývajú kapsoméry.

Odporúča: