Logo sk.boatexistence.com

Bol levaquin stiahnutý z trhu?

Obsah:

Bol levaquin stiahnutý z trhu?
Bol levaquin stiahnutý z trhu?

Video: Bol levaquin stiahnutý z trhu?

Video: Bol levaquin stiahnutý z trhu?
Video: ЛЕВОФЛОКСАЦИН. Инструкция к противомикробному препарату 2024, Smieť
Anonim

Pamätajte, Levaquin nebol stiahnutý; pacienti by sa však mali pred použitím oboznámiť s potenciálnymi vedľajšími účinkami lieku Levaquin, ktoré sú spojené s liekom.

Prestal sa predávať Levaquin?

Levaquin bol prerušený v decembri 2017. Porozprávajte sa so svojím lekárom o alternatívach vrátane generického levofloxacínu alebo iných fluorochinolónov.

Kedy bol Levaquin stiahnutý z trhu?

Následne sme v decembri 2017 ukončili výrobu tabliet Levaquin v Spojených štátoch. Neexpirované tablety Levaquin však môžu zostať na trhu do mája 2020 a ako také môžu byť stále dostupné na niektorých predajných miestach. "

Čo nahradilo Levaquin?

Levaquin patrí do skupiny antibiotík nazývaných fluorochinolóny. Medzi ďalšie antibiotiká v tejto triede liekov patria ciprofloxacín (Cipro), norfloxacín, (Noroxin), ofloxacín (Floxin), trovafloxacín (Trovan), lomefloxacín (Maxaquin), gatifloxacín (Tequin) a moxifloxacín (Avelox).

Aký nebezpečný je Levaquin?

Levofloxacín môže spôsobiť vážne vedľajšie účinky vrátane problémov so šľachami, vedľajších účinkov na nervy (ktoré môžu spôsobiť trvalé poškodenie nervov), závažných zmien nálady alebo správania (už po jednej dávke), alebo nízka hladina cukru v krvi (čo môže viesť ku kóme).

Odporúča: