Logo sk.boatexistence.com

Sú pre vás korenené jedlá dobré?

Obsah:

Sú pre vás korenené jedlá dobré?
Sú pre vás korenené jedlá dobré?

Video: Sú pre vás korenené jedlá dobré?

Video: Sú pre vás korenené jedlá dobré?
Video: Лучший Барашек на Вертеле!! Голодным не Смотреть!! Лекарство для Аппетита!! 2024, Smieť
Anonim

Pikantné jedlá môžu udržať vaše srdce zdravé. Nedávny výskum zistil, že konzumácia týchto paprík je spojená s o 13 percent nižším výskytom úmrtí na srdcové choroby a mŕtvicu. Ochorenie srdca môže byť spôsobené aj obezitou – proti ktorej môže kapsaicín pomôcť.

Je korenené jedlo zdravé alebo nezdravé?

Pikantné jedlá sú zdravé. Korenené jedlá nespôsobujú vredy, ale buďte opatrní, ak máte syndróm dráždivého čreva, dyspepsiu alebo zápalové ochorenie čriev (IBD). V zásade, ak vám korenené jedlá spôsobujú bolesť žalúdka, premýšľajte predtým, ako budete jesť.

Čo robia korenené jedlá s vaším telom?

Dokázalo sa, že korenené jedlá pomáhajú pri chudnutí. "Kapsaicín pomáha zvyšovať telesnú teplotu, zvyšuje metabolizmus a pomáha rýchlejšie spaľovať kalórie," hovorí Robinson. "Výskum ukázal, že môže zvýšiť váš metabolizmus až o 5 percent. "

Je nezdravé jesť každý deň korenené jedlá?

Niektoré štúdie zistili, že korenené jedlá môžu obmedziť chuť do jedla. Výskum ukázal, že ľudia sa po jedle horúcich a korenených jedál cítili spokojnejšie a skonzumovali menej tuku., neodporúča sa jesť denne korenené jedlá Ak to preženiete, strata chuti do jedla by sa mohla stať oveľa vážnejším problémom.

Aké sú negatívne účinky koreneného jedla?

Môže spôsobiť poškodenie sliznice žalúdka, čo môže následne spôsobiť gastritídu, žalúdočné vredy a dokonca aj črevné ochorenie, ako je kolitída.“Ou! Možno sa vám páči pocit pálenia, ktorý má korenené jedlo na jazyku, ale na druhej strane: „Pikantné jedlo môže tiež spôsobiť pálenie záhy a/alebo refluxnú chorobu.

Odporúča: