Logo sk.boatexistence.com

Funguje elektroosmóza?

Obsah:

Funguje elektroosmóza?
Funguje elektroosmóza?

Video: Funguje elektroosmóza?

Video: Funguje elektroosmóza?
Video: Aktivní drátová elektroosmóza - odvlhčení zdiva, odstranění vzlínající vlhkosti - SANOTECH.cz 2024, Smieť
Anonim

Vedecká komunita je pochybná o spoľahlivej účinnosti týchto metód, pretože jasná úloha elektroosmózy v procese odvlhčovania reálnych budov je kontroverzná a nie je dobre zdokumentovaná [17].

Funguje elektrická izolácia proti vlhkosti?

Zo sťažností na elektroosmotickú hydroizoláciu, ktoré BRE skúmala, niektoré zahŕňali problémy s kondenzáciou, pri ktorých sa nedalo očakávať, že by ich inštalácia vyriešila; v iných sa zdalo, že došlo aspoň k čiastočnému zlyhaniu systému, čo naznačuje, že elektroosmotické systémy nie sú účinné pri prevencii …

Čo sa pohybuje pri elektroosmóze?

Elektroosmóza je pohyb kvapaliny, ktorá susedí s plochým nabitým povrchom pod vplyvom elektrického poľa aplikovaného rovnobežne s povrchom.

Ako vzniká elektroosmotický tok?

Elektroosmotický tok nastáva, keď privedené hnacie napätie interaguje s čistým nábojom v elektrickej dvojitej vrstve blízko rozhrania kvapalina/pevná látka, čo vedie k lokálnej sile tela, ktorá vyvoláva objem tekutý pohyb.

Prečo dochádza k elektroosmotickému toku?

Elektroosmotický tok nastáva, pretože steny kapilárnej trubice sú elektricky nabité Povrch kapiláry oxidu kremičitého obsahuje veľké množstvo silanolových skupín (–SiOH). Pri hodnotách pH vyšších ako približne 2 alebo 3 sa silanolové skupiny ionizujú za vzniku záporne nabitých silanátových iónov (–SiO–).

Odporúča: