Logo sk.boatexistence.com

Malo by sa vitamín C užívať s jedlom?

Obsah:

Malo by sa vitamín C užívať s jedlom?
Malo by sa vitamín C užívať s jedlom?

Video: Malo by sa vitamín C užívať s jedlom?

Video: Malo by sa vitamín C užívať s jedlom?
Video: Лошадь начала топтать гроб во время похорон! Когда тот треснул люди услышали плач! 2024, Smieť
Anonim

Doplnky vitamínu C môžete užívať kedykoľvek počas dňa, s jedlom alebo bez jedla, hoci užívanie kyseliny askorbovej s jedlom môže pomôcť znížiť potenciálne gastrointestinálne vedľajšie účinky spôsobené jej vysokým kyslosť (7).

Je v poriadku užívať vitamín C nalačno?

Vitamín C je síce do značnej miery užitočná živina, ale je to živina rozpustná vo vode, ktorá sa najlepšie vstrebáva, keď ich užijete na prázdny žalúdok. Ideálnym spôsobom by bolo užiť doplnok ako prvú vec ráno, 30-45 minút pred jedlom.

Malo by sa vitamín C užívať s jedlom alebo bez jedla?

Vo vode rozpustné vitamíny sa najlepšie vstrebávajú na prázdny žalúdok To znamená, že ich užite ako prvú vec ráno, 30 minút pred jedlom alebo dve hodiny po jedle. Vitamíny rozpustné vo vode sa rozpúšťajú vo vode, takže ich telo dokáže využiť. Vitamín C, všetky vitamíny B a folát (kyselina listová) sú rozpustné vo vode.

Kedy mám užívať vitamín C ráno alebo večer?

"Trávenie sa počas spánku spomaľuje, takže užívanie výživového doplnku neskoro večer by nebolo spojené s účinnou absorpciou." Neil Levin, odborník na klinickú výživu v NOW Foods, súhlasí s tým, že morning je najlepšie pre multivitamíny a akékoľvek vitamíny B.

S čím by ste nemali užívať vitamín C?

Aspirín a nesteroidné protizápalové lieky (NSAID) -- Aspirín aj NSAID môžu znížiť množstvo vitamínu C v tele, pretože spôsobujú, že je ho viac stratené v moči. Navyše vysoké dávky vitamínu C môžu spôsobiť, že viac týchto liekov zostane v tele, čím sa zvýšia hladiny vo vašej krvi.

Odporúča: