Logo sk.boatexistence.com

Prečo Júlia vypila jed?

Obsah:

Prečo Júlia vypila jed?
Prečo Júlia vypila jed?

Video: Prečo Júlia vypila jed?

Video: Prečo Júlia vypila jed?
Video: Сталкер (FullHD, фантастика, реж. Андрей Тарковский, 1979 г.) 2024, Smieť
Anonim

Juliet skonzumuje jed pretože jej to povedal brat Lawrence Friar Lawrence Keď prvýkrát stretneme brata Lawrencea v 2. dejstve, scéna 3, zbiera „zlomyseľnú burinu a vzácne- odšťavené kvety“, pomocou ktorých sa vyrábajú lieky (2.3. 8). https://www.enotes.com › pomoc s domacimi ulohami › co je-friar-laur…

Čo robí fráter Laurence, keď ho prvýkrát stretneme v 2. akte, scéne 3?

že jej to pomôže dostať sa z nadchádzajúceho dohodnutého manželstva s Paris. Páter povie Júlii, aby si vzala jed – čo ju nezabije, ale uspí ju do hlbokého spánku, vďaka ktorému bude vyzerať mŕtva.

Prečo Júlia pije elixír, aj keď sa bojí?

Júlia Keď sa pripravuje na pitie lektvaru na spanie, ktorý pre ňu pripravil brat Lawrence, sa obáva, že by to mohol byť jed, že by to nemuselo fungovať (čo znamená, že bude mať vydať sa za Paris), alebo že by to mohlo vyprchať skoro a nechať ju prebudiť sa v hrobke a zblázniť sa od strachu.

Ako sa Júlia dostala k jedu?

Odpovede odborníkov

V Shakespearovom Rómeo a Júlia Rómeo, keď verí, že je Júlia mŕtva, navštívi lekáreň v Mantove, aby si kúpil jed. Cez nešťastné príhody týchto „hviezdnych milencov“si Romeo neuvedomuje, že Júlia si vzala uspávací elixír, ktorý jej poskytol brat Lawrence, aby sa vyhla svadbe s Paris.

Kto dal Júlii jed?

Friar Lawrence a Júlia vymyslia plán, ako ju spojiť s Romeom. Juliet je zlomené srdce zo straty lásky a hľadá pomoc brata Lawrencea. Vymyslí plán na znovuzjednotenie páru, na uskutočnenie ktorého bude potrebná veľká vôľa (4. akt, scéna 1). Frát dá Júlii elixír, aby vyzerala mŕtva.

Kedy dostala Júlia jed?

Juliet pije lektvar na spanie noc pred svadbou s Paris. Ráno sa nezobudí a je vyhlásená za mŕtvu. Berú ju do hrobky Kapuletov, kde bude čakať na Rómea.

Odporúča: