Logo sk.boatexistence.com

Prečo je dôležité triangulovať údaje v kvalitatívnom výskume?

Obsah:

Prečo je dôležité triangulovať údaje v kvalitatívnom výskume?
Prečo je dôležité triangulovať údaje v kvalitatívnom výskume?

Video: Prečo je dôležité triangulovať údaje v kvalitatívnom výskume?

Video: Prečo je dôležité triangulovať údaje v kvalitatívnom výskume?
Video: ЗА ПОРТАЛАМИ (Шокирующие исчезновения) - паранормальная тайна? 2024, Smieť
Anonim

Triangulácia uľahčuje validáciu údajov prostredníctvom krížového overovania z viac ako dvoch zdrojov Testuje konzistentnosť zistení získaných prostredníctvom rôznych nástrojov a zvyšuje možnosť kontrolovať alebo aspoň posudzovať, niektoré hrozby alebo viaceré príčiny ovplyvňujúce naše výsledky.

Aký je význam triangulácie vo výskume?

Triangulácia potvrdzuje a validuje výsledky kvality pomocou kvantitatívnych štúdií Použitím viacerých zdrojov a metód je možné minimalizovať nedostatky v jednom prístupe alebo procese. Viac informácií možno získať použitím viacerých metód. Nezrovnalosti sa dajú rozpoznať a odstrániť.

Prečo sa triangulácia používa v kvalitatívnom výskume?

Účelom triangulácie v kvalitatívnom výskume je zvýšiť dôveryhodnosť a validitu výsledkov … Podľa O'Donoghue a Punch (2003) je triangulácia „metódou krížová kontrola údajov z viacerých zdrojov na hľadanie zákonitostí vo výskumných údajoch. "

Aký je význam analýzy kvalitatívnych údajov?

Kvalitatívne údaje sú dôležité pri určovaní konkrétnej frekvencie vlastností alebo charakteristík Umožňuje štatistikom alebo výskumníkom vytvárať parametre, pomocou ktorých možno pozorovať väčšie súbory údajov. Kvalitatívne údaje poskytujú prostriedky, pomocou ktorých môžu pozorovatelia kvantifikovať svet okolo seba.

Aký je účel kvalitatívnej analýzy údajov a interpretácie údajov?

Kvalitatívna analýza údajov sa zaoberá transformovaním nespracovaných údajov vyhľadávaním, vyhodnocovaním, rozpoznávaním, kódovaním, mapovaním, skúmaním a popisovaním vzorcov, trendov, tém a kategórií v nespracovaných údajoch, s cieľom ich interpretovať a poskytnúť ich základný význam.

Odporúča: