Logo sk.boatexistence.com

Čo znamená cestus?

Obsah:

Čo znamená cestus?
Čo znamená cestus?

Video: Čo znamená cestus?

Video: Čo znamená cestus?
Video: NUEVA META PARA ANGLER: KSIPHOS Y CESTUS War Robots #warrobots 2024, Smieť
Anonim

Cestus alebo caestus je staroveká bojová rukavica, niekedy používaná pri rímskych gladiátorských akciách. Nosili sa ako moderné boxerské rukavice, ale boli vyrobené z kožených pásikov a niekedy vyplnené železnými plátmi alebo vybavené čepeľami alebo hrotmi a používali sa ako zbrane.

Čo znamená cestu?

(Záznam 1 z 2): špeciálny dámsky opasok: symbolický, ktorý nosí nevesta.

Aká je cesta Venuše?

cestus (množné číslo cesti) (zastarané) Opasok, najmä opasok Afrodity (alebo Venuše), ktorý dáva nositeľovi silu vzbudzovať lásku.

Čo je to zbraň cestus?

cestus alebo caestus (klasická latinčina: [ˈkae̯stʊs]) je starodávna bojová rukavica, niekedy používaná pri rímskych gladiátorských udalostiach. Nosili sa ako moderné boxerské rukavice, ale boli vyrobené z kožených pásikov a niekedy vyplnené železnými plátmi alebo vybavené čepeľami alebo hrotmi a používali sa ako zbrane.

Prečo sa Venuša volá Venuša?

Venuša je pomenovaná po rímskej bohyni lásky a krásy Predpokladá sa, že Venuša bola pomenovaná po krásnej rímskej bohyni (náprotivok gréckej Afrodite) vďaka svojmu jasnému, žiarivému vzhľadu na oblohe. Z piatich planét známych starovekým astronómom by bola najjasnejšia.

Odporúča: