Aká je rowley míľa?

Obsah:

Aká je rowley míľa?
Aká je rowley míľa?

Video: Aká je rowley míľa?

Video: Aká je rowley míľa?
Video: On the Gallops: Calyx on the Rowley Mile 2024, Septembra
Anonim

Dostihová dráha Newmarket je dostihová dráha britského plnokrvníka v Newmarket, Suffolk, ktorá pozostáva z dvoch individuálnych dostihových dráh: Rowley Mile a July Course.

Prečo sa to volá Rowley Mile?

Je pomenovaný po obľúbenom žrebcovi Charlesa II., Old Rowley Rowley sa stal prezývkou aj pre samotného kráľa, ktorý mal veľa mileniek. Preteká sa na ňom od 17. storočia a tráva zostala nedotknutá, odkedy bola naposledy oraná na príkaz Olivera Cromwella.

Koľko dostihových dráh je v Newmarkete?

Odhaduje sa, že mesto Newmarket je domovom viac ako 3 000 koní na 70 cvičných yardoch. Mnoho z najúspešnejších trénerov má sídlo v Newmarkete, ako napríklad Sir Michael Stoute a John Gosden. V Newmarkete sú dve dostihové dráhy, ktoré fungujú v rôznych časoch sezóny plochých pretekov.

Je Newmarket obtiažna cesta?

Newmarket, známy po celom svete ako ústredie plochých pretekov, má dve trate, Rowley Mile a júlovú trať. Na Rowley Mile sa všetky preteky od piatich do desiatich furlongov jazdia na rovinke s výrazným prepadom cez furlong s tuhým koncom do kopca

Kedy začali preteky v Newmarkete?

Niet divu, že Newmarket je v dostihovom svete tiež s láskou známy ako „ústredie“. V roku 2016 dostihy Newmarket Racecourses dosiahli veľmi špeciálne výročie – 350th rok od prvého ročníka pretekov Newmarket Town Plate v októbri 1666.

Odporúča: