Logo sk.boatexistence.com

Kedy bol vydaný Slaughterhouse 5?

Obsah:

Kedy bol vydaný Slaughterhouse 5?
Kedy bol vydaný Slaughterhouse 5?

Video: Kedy bol vydaný Slaughterhouse 5?

Video: Kedy bol vydaný Slaughterhouse 5?
Video: Эффект бабочек ► 5 Прохождение The Medium 2024, Smieť
Anonim

Slaughterhouse-Five, alebo The Children's Crusade: A Duty-Dance with Death je protivojnový román Kurta Vonneguta plný sci-fi, prvýkrát vydaný v roku 1969.

Kedy bol napísaný Slaughterhouse-Five?

Bitúno-päť, v plnom znení Bitúnok-päť; alebo, The Children's Crusade: A Duty-Dance with Death, protivojnový román od Kurta Vonneguta, publikovaný v 1969.

Prečo je Slaughterhouse-Five zakázaná kniha?

Kniha bola zakázaná v Levittown, New York v roku 1975, North Jackson, Ohio, v roku 1979, a Lakeland, Florida, v roku 1982 pre jej „explicitné sexuálne scény, násilie a obscénny jazyk” Slaughterhouse-Five bol napadnutý ešte v roku 2007 v školskej štvrti v Howell, Michigan, pretože kniha obsahovala „silné sexuálne…

Prečo je bitúnok-päť dôležitý?

„Slaughterhouse-Five“je tiež román dostatočne humánny na to, aby na konci hrôzy, ktorá je jeho témou, umožnilmožnosť nádeje. Jeho posledná pasáž opisuje koniec vojny a oslobodenie väzňov, medzi ktoré patrí Billy Pilgrim a samotný Vonnegut.

Je Slaughterhouse-Five stále na školách zakázaný?

A V školách je to po desaťročiach stále zakázané. V roku 2011 Wesley Scroggins, vtedajší odborný asistent na Missouri State University, vyzval školskú radu Republiky v Missouri, aby zakázala Vonnegutov román.

Odporúča: