Logo sk.boatexistence.com

Sú hematómy tvrdé alebo mäkké?

Obsah:

Sú hematómy tvrdé alebo mäkké?
Sú hematómy tvrdé alebo mäkké?

Video: Sú hematómy tvrdé alebo mäkké?

Video: Sú hematómy tvrdé alebo mäkké?
Video: Собаку бросили в лесу с коробкой макарон. История собаки по имени Ринго. 2024, Smieť
Anonim

Vo všeobecnosti platí, že povrchové hematómy kože, mäkkého tkaniva a svalov majú tendenciu časom ustupovať. Počiatočná pevná štruktúra krvnej zrazeniny sa postupne stáva hubovitejšou a mäkšou, keď telo krvnú zrazeninu rozkladá, a tvar sa mení, keď tekutina odteká a hematóm sa splošťuje.

Sú hematómy tvrdé?

Hematóm, ktorý sa tvorí pod kožou, sa bude cítiť ako hrčka alebo tvrdá hmota. Hematómy sa môžu vyskytnúť kdekoľvek vo vašom tele, vrátane mozgu. Vaše telo sa môže samo rozpadnúť a absorbovať mierny hematóm.

Ako dlho zostáva hematóm tvrdý?

Opuch a bolesť hematómu zmiznú. Trvá to od 1 do 4 týždňov v závislosti od veľkosti hematómu. Koža nad hematómom sa môže zmeniť na modrastú, potom hnedú a žltú, keď sa krv rozpustí a absorbuje. Zvyčajne to trvá len pár týždňov, ale môže to trvať aj mesiace.

Ako vyzerá hematómová hrčka?

Pri pocite hematómu to môže byť ako pevná hrčka pod kožou To môže byť desivé, ak poznáte bežné príznaky rakoviny prsníka. Väčšina hematómov je malá (asi ako zrnko ryže), ale niektoré môžu byť veľké ako slivky alebo dokonca grapefruit.

Sú hematómy pevné?

Trauma spôsobuje vnútorné krvácanie a akonáhle sa krv zrazí a vytvorí pevný opuch to je hematóm. Každá časť svalového tkaniva je izolovaná fasciálnymi rovinami. To pomáha predchádzať masívnej strate krvi tým, že má lokalizované vrecko na presun krvi.

Odporúča: