Logo sk.boatexistence.com

Kde je vitamín C?

Obsah:

Kde je vitamín C?
Kde je vitamín C?

Video: Kde je vitamín C?

Video: Kde je vitamín C?
Video: This is Why You Need Vitamin C Everyday 2024, Smieť
Anonim

Vitamín C sa nachádza v citrusové plody, bobuľové ovocie, zemiaky, paradajky, paprika, kapusta, ružičkový kel, brokolica a špenát Vitamín C je zvyčajne dostupný aj ako perorálny doplnok vo forme kapsúl a žuvacích tabliet. Väčšina ľudí prijíma dostatok vitamínu C zo zdravej stravy.

Kde sa vitamín C najčastejšie nachádza?

Citrusové plody, paradajky a paradajková šťava a zemiaky sú hlavnými prispievateľmi vitamínu C do americkej stravy [8]. Medzi ďalšie dobré zdroje potravy patrí červená a zelená paprika, kivi, brokolica, jahody, ružičkový kel a melón (pozri tabuľku 2) [8, 12].

Kde sme získali vitamín C?

Zelenina s najvyššími zdrojmi vitamínu C zahŕňa:

  • Brokkolica, ružičkový kel a karfiol.
  • Zelená a červená paprika.
  • Špenát, kapusta, okrúhlica a iná listová zelenina.
  • Sladké a biele zemiaky.
  • Paradajky a paradajková šťava.
  • Zimný squash.

Kde sa nachádza vitamín C a E?

Potraviny, ktoré poskytovali aspoň dve tretiny študovaných živín boli: ovocie (hlavne pomaranče) (51 %) a plodová zelenina (hlavne paradajky a sladká paprika) (20 % pre vitamín C; rastlinné oleje (slnečnicový a olivový) (40 %), necitrusové ovocie (10 %) a orechy a semená (8 %) pre vitamín E; koreňová zelenina (mrkva) (…

Čo je vitamín C a odkiaľ pochádza?

Je to dôležité pre vašu pokožku, kosti a spojivové tkanivo. Podporuje hojenie a pomáha telu vstrebávať železo. Vitamín C pochádza z ovocia a zeleniny. Medzi dobré zdroje patria citrusy, červená a zelená paprika, paradajky, brokolica a zelenina.

Odporúča: