Logo sk.boatexistence.com

Zriedením slabého elektrolytu?

Obsah:

Zriedením slabého elektrolytu?
Zriedením slabého elektrolytu?

Video: Zriedením slabého elektrolytu?

Video: Zriedením slabého elektrolytu?
Video: Čistiace koncentráty CHISTEE - riedenie do prejov 2024, Smieť
Anonim

Keď je roztok slabého elektrolytu zriedený, objem roztoku sa zväčšuje, a preto sa zvyšuje ekvivalentná vodivosť (λc). Počas tohto procesu však počet častíc prenášajúcich prúd na cm3 klesá.

Čo sa stane, keď sa slabý elektrolyt zriedi?

V prípade slabého elektrolytu molárna vodivosť v zriedenom roztoku strom sa zvyšuje, keď sa jeho koncentrácia v roztoku znižuje.

Čo sa stane s elektrickou vodivosťou slabého elektrolytu pri riedení?

Pre slabé elektrolyty (t.j. neúplne disociované elektrolyty) však molárna vodivosť silne závisí od koncentrácie: Čím je roztok zriedenejší, tým je jeho molárna vodivosť väčšia, v dôsledku zvýšenej iónovej disociácie.

Aký je príklad slabého elektrolytu?

Slabé elektrolyty v roztoku čiastočne disociujú na ióny a sú slabými vodičmi elektriny. Typy slabých elektrolytov zahŕňajú slabé kyseliny a zásady. Príklady slabých elektrolytov zahŕňajú kyselinu octovú a chlorid ortutnatý.

Prečo sa disociácia slabého elektrolytu zvyšuje so zriedením?

Tip: Stupeň disociácie slabého elektrolytu je priamo úmerný druhej odmocnine zriedenia, pretože pri zriedení sa disociuje na ióny v dôsledku vysokej dielektrickej konštanty vody alebo rozpúšťadla a iónovsú ľahko dostupné, čím sa zvyšuje stupeň disociácie.

Odporúča: