Logo sk.boatexistence.com

Žije motýľ lastovičník?

Obsah:

Žije motýľ lastovičník?
Žije motýľ lastovičník?

Video: Žije motýľ lastovičník?

Video: Žije motýľ lastovičník?
Video: Вредители сада. Насекомое с оранжевыми рогами - дитя бабочки Махаон на моей грядке, обожающее укроп 2024, Smieť
Anonim

Väčšina druhov lastovičníkov má predpokladaná dĺžka života približne 1 mesiac. Niektoré, ako napríklad lastovičník čierny (Papilio polyxenes), žijú len 10-12 dní, zatiaľ čo iné druhy sa dožívajú až 45 dní.

Aká je dĺžka života motýľa čierneho lastovičníka?

V chladnom počasí budú držať brucho nad krídlami. To ich udržiava v teple. Lastovičník čierny zvyčajne žije asi 10 až 12 dní. Niektoré však môžu žiť až 35 až 40 dní.

Ako prežívajú lastovičníkovité motýle?

Tigrované lastovičníky (Papilio glaucus)

Húsenice sa liahnu z vajíčok a požierajú listy. … Môžete pomôcť zabezpečiť, aby tieto krásky prežili tak, že svoje trvalky necháte cez zimu stáť a zhrabete listy do záhonovTo tiež vytvára dobrú izoláciu a mulčovanie!

Je kukla čierna lastovičník mŕtvy?

Ak chcete skontrolovať, či je kukla hibernovaná a nie je mŕtva, môžete sa pozrieť na farbu. Mŕtve kukly budú mať chorú čiernu alebo tmavohnedú farbu. Čierny lastovičník má už možno hnedú farbu, ale tie, ktoré už zahynuli, sú tmavšie a môžu vydávať zápach.

Kde žijú motýle lastovičník?

Rozsah lastovičníka čierneho siaha od južnej Kanady po severné Mexiko Nachádza sa vo väčšine východných Spojených štátov, ako aj v častiach západných Spojených štátov vrátane Kalifornie, Nevady, Colorado a Nové Mexiko. Čierny lastovičník sa vyskytuje v celom New Hampshire.

Odporúča: