Čo znamená slovo izoosmotický?

Obsah:

Čo znamená slovo izoosmotický?
Čo znamená slovo izoosmotický?

Video: Čo znamená slovo izoosmotický?

Video: Čo znamená slovo izoosmotický?
Video: Difference between isoosmotic and isotonic solutions 2024, Septembra
Anonim

prídavné meno. (1) (použité z roztokov) S alebo majúci rovnaký alebo rovnaký osmotický tlak (2) Stav, v ktorom je celkový počet rozpustených látok (t. j. priepustných a nepriepustných) v roztoku rovnaké alebo rovnaké ako celkový obsah rozpustených látok v inom roztoku. Doplnok. Pôvod slova: G.

Aký je rozdiel medzi izotonickým a izosmotickým?

Izotonický označuje roztok s rovnakou koncentráciou rozpustenej látky ako v bunke alebo v telesnej tekutine. Izosmotické označuje situáciu dva roztoky majúce rovnaký osmotický tlak Izosmotické roztoky spôsobujú, že bunky absorbujú vodu z okolia alebo ju z buniek strácajú.

Čo znamená izotonický vo vede?

Izotonický roztok: Roztok, ktorý má rovnakú koncentráciu soli ako bunky a krv. Izotonické roztoky sa bežne používajú ako tekutiny podávané intravenóznou infúziou u hospitalizovaných pacientov.

Čo znamená ISO v izotonickom prevedení?

Definícia izotonickej kontrakcie: Vo fyziológii, keď svaly menia dĺžku svalov, čo vedie k pohybu bez zmeny svalového napätia, potom je tento pohyb svalu známy ako izotonická svalová kontrakcia (izotonický význam - 'iso ' znamená rovnaké; 'tón' znamená napätie).

Čo znamená slovo osmotický?

1. a. Difúzia tekutiny cez semipermeabilnú membránu z roztoku s nízkou koncentráciou rozpustenej látky do roztoku s vyššou koncentráciou rozpustenej látky, až kým nebude na oboch stranách membrány rovnaká koncentrácia rozpustenej látky. b. Tendencia tekutín difundovať takýmto spôsobom.

Odporúča: